Λεωφορεία αποκλειστικά για γυναίκες

0

Λεωφορεία αποκλειστικά για γυναίκες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 Λεωφορεία αποκλειστικά για γυναίκεςΣε μία προσπάθεια καταπολέμησης των περιστατικών σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης του γυναικείου φύλου, στο Νεπάλ ξεκίνησαν να λειτουργούν λεωφορεία με μοναδικούς επιβάτες, τις γυναίκες.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, Κατμαντού, η οποία έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση των περιστατικών γυναικείας σεξουαλικής βίας, δημιουργήθηκαν λεωφορεία στα οποία απαγορεύεται η επιβίβαση ανδρών. Στόχος είναι η μείωση των βίαιων περιστατικών στη χώρα και η προσπάθεια να νιώσουν όλες οι γυναίκες μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παρότι αποτελεί τοπική πρωτοβουλία, επιθυμία των κυβερνώντων είναι να γίνει μια βασική αρχή στη συλλογική προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου που πλήττει τον γυναικείο πληθυσμό. “Οι σεξουαλικές επιθέσεις είναι ένα πρόβλημα που αφορά ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού που χρησιμοποιεί ως μεταφορικό μέσο τα λεωφορεία, κυρίως τις ώρες αιχμής όταν παρατηρείται πολυκοσμία”, αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης δημοσίων μεταφορών, Bharat Nepal.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε έπειτα από την εξέταση των αποτελεσμάτων μίας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2013, και έδειξε πως το 26% των νέων γυναικών στο Νεπάλ, μεταξύ 19 και 35 χρονών, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικών επιθέσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα καινούρια λεωφορεία έχουν 16 θέσεις και διέρχονται από γνωστές λεωφόρους κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Παρά τα θετικά σχόλια των περισσοτέρων ως προς την κίνηση, κάποιοι υποστηρίζουν πως η πρωτοβουλία γεννά νέα προβλήματα, καθώς δεν μοιάζει να εξυπηρετεί τα ανδρόγυνα ή τους συγγενείς διαφορετικού φύλου που επιθυμούν να φτάσουν στον προορισμό τους με το ίδιο μέσο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *