27/04/2024

Υπερψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων

1

Υπερψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία του Άδωνι για τις τιμές των φαρμάκων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μετά από πολλούς καυγάδες εντός και εκτός τηλεοπτικών παραθύρων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων στην αγορά.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Νωρίτερα….

Με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να φωνάζει και να οδύρεται σε όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας και απουσία των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξελίχτηκε η ψήφιση της τροπολογίας για το φάρμακο στην Βουλή.

Αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να γίνει ξεχωριστή ψηφοφορία για κάθε ένα από τα πέντε άρθρα της τροπολογίας δεδομένου ότι το κόμμα του διαφωνεί μόνο με το άρθρο για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Το αίτημά του ωστόσο  δεν έγινε δεκτό από τον προεδρεύοντα κ. Τραγάκη.

Όταν το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης κατήγγειλε με έντονο ύφος ότι η διαδικασία είναι κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, καθώς οι βουλευτές εξαναγκάζονται να πουν ή ναι σε όλα ή όχι σε όλα. Κατηγόρησε, επίσης, το ΠΑΣΟΚ ότι τεχνηέντως κατέθεσε την πρόταση ονομαστικής.

«Εμείς δεν ψηφίζουμε τιμές Σαμαρά ή τιμές Τσίπρα. Τις μειώσεις των φαρμάκων τις έκανε το ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος , κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ  πως  «για να σκεπάσει αυτό που γίνεται, έφτασε στο σημείο να καταθέσει πρόταση εξεταστικής επιτροπής».

Ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε τον λόγο και με παρέμβασή του κάλεσε τον υπουργό Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει σε βάρος του κ. Κουρουμπλή. Οι κύριοι Γεωργιάδης και Κουρουμπλής διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη το πρωί της Τετάρτης.

Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν σταμάτησαν να διαμαρτύρονται καθ ‘όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας ότι επιχειρείται νόθευση της ψήφου τους, επειδή ψηφίζονται πακέτο τα πέντε άρθρα της τροπολογίας.

Οι φωνές και οι έντονες διαμαρτυρίες ανάγκασαν τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ανέβει στο βήμα για να προεδρεύσει την ώρα της ψηφοφορίας και να καλέσει τους βουλευτές να μη δημιουργούν τεχνητή ένταση.

«Αρκετά χαλάσαμε την εικόνα του κοινοβουλίου για διαδικαστικό θέμα» επέμεινε ο κ. Μεϊμαράκης όταν βουλευτές από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεναν να απαντούν ότι ψηφίζουν τα άρθρα 1,2,3 και 4 της τροπολογίας, όχι στο άρθρο 5 της ίδιας τροπολογίας, και οι ψηφολέκτες να εγγράφουν “όχι στην τροπολογία”.

Πηγή: star.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Υπερψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *