20/05/2024

Διευρυμένο Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Π & Ν.Δ.Ε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Ο.Α.Ε.Ε.

0

Διευρυμένο Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Π & Ν.Δ.Ε για τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Ο.Α.Ε.Ε.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αύριο στις 7και 30 μμ  όλοι στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου! Ένωση Εμπόρων Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου,ΑσημακόπουλοςΤο Σάββατο 23/11/13 και την Κυριακή 24/11/13, πραγματοποιήθηκε το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος , στην Κορινθία.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, ενώ κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Ο.Α.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Κορίνθου κος Γεώργαρης, αναφέρθηκε επί του θέματος στην συνεδρίαση λέγοντας τα εξής:

«Πλέον έχει παρέλθει η φυσική παύση πληρωμών προς τον ΟΑΕΕ εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων και των ελευθέρων επαγγελματιών γενικότερα, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα και όχι μόνο. Ακόμη παρατηρείται όλο και εντονότερα το θλιβερό φαινόμενο των ανασφάλιστων Ελλήνων που σήμερα ανέρχονται στο 1εκ. και δεν έχουν πρόσβαση στο αγαθό της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, όχι μόνο δεν στηρίζει τον Έλληνα επαγγελματία ,λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τουναντίον εντείνει την κατάσταση προς το χειρότερο με την απόφασή της να συσταθεί η επιτροπή ΚΕΑΟ(Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών) από 1/1/14.

Στην επιτροπή αυτή θα δίνεται η δυνατότητα με Υπουργική Απόφαση, να προβεί στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, όπως η πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς για τη δέσμευση χρημάτων και η κατάσχεση ακινήτων (συμπεριλαμβανομένης της Α’ κατοικίας).

Αυτό το μέτρο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Είναι ένα μέτρο που ωθεί την κοινωνία σε εξέγερση με μη προβλεπόμενες συνέπειες.»

Τέλος ο κος Γεώργαρης, συμπλήρωσε πως ο Ε.Σ.Κορίνθου προωθεί και διασφαλίζει τις διεκδικήσεις της Ο.Ε.Σ.Π &Ν.Δ.Ε (Πάγωμα, κεφαλαιοποίηση και μετατροπή οφειλών σε ασφαλιστικό χρόνο , αποποινικοποίηση των οφειλών , αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας, ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας και για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, επανέναρξη καταβολής τρεχουσών εισφορών με ελεύθερη επιλογή κλάσης  από όλους τους ασφαλισμένους , κάλυψη εξόδων για ασθενείς με ληξιπρόθεσμες οφειλές και διεκδίκηση των χρημάτων τους όταν ξανά γίνουν ενεργοί και συνεπείς με τις οφειλές τους) με οποιαδήποτε αντίδραση.

Επιπλέον στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της αποτίμησης της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου Νοεμβρίου. Η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών κα Βάλια Αρανίτου παρουσίασε στη συνεδρίαση, την έρευνα του ΙΝΕΜΥ για την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο καθώς και τα αποτελέσματά της ,τα οποία ήταν αρνητικά κατά κύριο βαθμό. Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη, πριν την περίοδο των εκπτώσεων του Νοεμβρίου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασαν μεγάλη πτώση πωλήσεων. Το ίδιο αρνητικό κλίμα συνεχίστηκε μάλιστα και μετά το δεκαήμερο των εκπτώσεων.

Σύσσωμο το Σώμα αποφάσισε να κρίνει το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων αναποτελεσματικό καθώς  ωφελούνται από αυτό, μόνο οι απρόσωπες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.    

Επίσης αναλύθηκαν οι Αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών για τις Κυριακές σε όλο το φάσμα των Περιφερειακών ενοτήτων που καλύπτει η ΟΕΣΠ και Ν.Δ.Ε, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε η απόφαση παλαιότερου Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία το κλείσιμο των καταστημάτων ως μέτρο πίεσης είναι όχι μόνο αναποτελεσματικό, αλλά και επιβαρυντικό για τις επιχειρήσεις. Επομένως θα αναζητηθούν διαφορετικοί τρόποι άσκησης πίεσης προς κάθε κατεύθυνση.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΠ και Ν.Δ.Ε, αποφάσισε εντός των προσεχών ημερών να αποσταλεί σχετική επιστολή προς του Εμπορικούς Συλλόγους – Μέλη της με την οποία θα τους ζητείται η συνεργασία τους για τη διαμόρφωση προτάσεων και την προώθηση δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, μέσα στις συνθήκες της οικονομικής ύφεσης. Οι προτάσεις αυτές θα αναλυθούν διεξοδικά από την Ομοσπονδία για την ουσιαστική και απρόσκοπτη αρωγή προς τους  Εμπορικούς Συλλόγους – Μέλη της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ

ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΪΛΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *