07/05/2024

Το online πορνό μειώνει τους γάμους, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες

0

Το online πορνό μειώνει τους γάμους, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το online πορνό μειώνει τους γάμους, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονεςΌπως συμβαίνει παγκοσμίως σε αρκετές χώρες του δυτικού κόσμου και δη της Ευρώπης, το ζήτημα της μείωσης των γάμων και της υπογεννητικότητας παραμένει έντονο και δυσεπίλυτο.

Σε χώρες όπως η δική μας, η αρνητική οικονομική συγκυρία πιθανόν να αποτελεί βασική αιτία της μείωσης των γάμων, ωστόσο το μυαλό μας δε θα μπορούσε να πάει χωρίς βοήθεια σε μια άλλη μεγάλη και αδιόρατη απειλή που είναι, σύμφωνα με επιστήμονες, το άφθονο online πορνογραφικό υλικό.

Γερμανοί ερευνητές του Ινστιτούτου Μελέτης Εργασίας εξέδωσαν μια μελέτη που υποστηρίζει ότι η άνθηση του δωρεάν πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο προσφέρει μία μορφή άμεσης σεξουαλικής ικανοποίησης που ελαττώνει την ανάγκη που νιώθουν οι άντρες για να την αναζητήσουν μέσα στον γάμο. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον τρόπο χρήσης του διαδικτύου από 1500 άνδρες ηλικίας 18 έως 35 χρονών κατά το διάστημα 2000 – 2004,  οι ερευνητές διερεύνησαν την συσχέτιση μεταξύ πορνογραφίας και γάμου.

Κατόπιν τούτου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι παντρεμένοι άντρες δεν βλέπουν όσο πορνό βλέπουν οι άγαμοι αλλά και στο συμπέρασμα ότι οι τελευταίοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να παντρευτούν επειδή βλέπουν πορνό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Michael Malcolm στην Washington Post, η αιτία είναι πιθανώς συνδεδεμένη με την σχέση μεταξύ γάμου και σεξουαλικής ικανοποίησης. Εάν η πορνογραφία θεωρηθεί ως μέσον εναλλακτικής σεξουαλικής ικανοποίησης θα μπορούσε να ελατώνει την ανάγκη για ικανοποίηση αυτής της λειτουργίας μέσα από τον γάμο, τουλάχιστον σε νεαρότερες ηλικίες.

Πάντως ο γράφων θα συμφωνήσει με την άποψη του Αμερικανού συντάκτη που δημοσιοποίησε την μελέτη εκφράζοντας την άποψη ότι υπάρχει μια αυθαιρεσία στον τρόπο με τον οποίο εξισώνονται η αυτοικανοποίηση ενός άντρα με την ερωτική επαφή μεταξύ αυτού και μιας γυναίκας. Επίσης ένά άλλο σημείο κριτικής που θα μπορούσε να επισημανθεί είναι ότι μεταξύ του διπόλου αυτοικανοποίηση – ικανοποίηση μέσω συνεύρεσης στον γάμο υπάρχει και ο τρίτος πόλος της συνεύρεσης δύο ατόμων εκτός γάμου, πιθανότητα η οποία μοιάζει να αγνοείται από την έρευνα.

Ίσως θα έπρεπε να μας προβληματίσει σε μια διαφορετική βάση ότι σύμφωνα με το Forbes, την περίοδο 2009 – 2010 οι αναζητήσεις πορνογραφικού υλικού έφτασαν το 13% των συνολικών online αναζητήσεων στο διαδίκτυο (θα αποτελεί μεγάλη έκπληξη αν έκτοτε το εν λόγω ποσοστό δεν έχει αυξηθεί).

Σε κάθε περίπτωση, χειρότερες και από τις συνέπειες της αυτοικανοποίησης μέσω πορνογραφικού υλικού μπορεί να είναι αυτές του πουριτανισμού και της άρνησης της ανθρώπινης φύσης (ειρήσθω εν παρόδω το θέμα του συναδέλφου Θεοδόση για την Athena Erotica έσπασε όλα τα κοντέρ κλικαρίσματος).

Πηγή: pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *