20/05/2024

Η Microsoft ετοιμάζει τη δική της συσκευή εικονικής πραγματικότητας

0

Η Microsoft ετοιμάζει τη δική της συσκευή εικονικής πραγματικότητας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η Microsoft ετοιμάζει τη δική της συσκευή εικονικής πραγματικότηταςH Microsoft ετοιμάζεται να απαντήσει στις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας με την ανάπτυξη του δικού της VR Headset
Το Facebook απέκτησε την δική του, η Sony κατασκεύασε μία, το ίδιο και η Google. Φυσικά, η Microsoft δε θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τις εξελίξεις στις συσκευές εικονικής πραγματικότητας.

Όπως έχει διαφανεί το τελευταίο διάστημα, μεγάλη συζήτηση γίνεται και θα γίνει για τα virtual reality headsets κυρίως μετά την αποκάλυψη του Oculus Rift αλλά και του Samsung Gear VR headset που είδαμε και στα μέρη μας.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χρήσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι φυσικά η διαδραστική εμπειρία gaming που υπόσχεται να προσφέρει. Ακόμα βέβαια απομένουν αρκετά στάδια έως ότου να αποδειχθεί στην πράξη ότι η εικονική πραγματικότητα μπορεί να εκπροσωπηθεί από ένα καταναλωτικό προϊόν.

Με το Facebook να χρηματοδοτεί το Oculus και το Project Morpheus της Sony να βρίσκεται σε τροχιά κυκλοφορίας, η Microsoft δε θα μπορούσε να μείνει εκτός , ειδικά από την στιγμή που αποτελεί έναν από τους κύριους παίκτες της αγοράς οικιακού gaming μέσω της κονσόλας της, Xbox One.

Όπως αναφέρει προμηθευτής που βρίσκεται στην Ασία και θα παρέχει τα εξαρτήματα της συσκευής, ομάδα της Microsoft αναπτύσσει το δικό της virtual reality headset, η αποκάλυψη του οποίου αναμένεται να γίνει στην επερχόμενη E3 τον Ιούνιο του 2015.

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό βρίσκεται υπό ανάπτυξη μια συσκευή παρόμοια με το Google Glass με την κωδική ονομασία Fortaleza χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για την wearable gaming συσκευή στην οποία αναφέρονται οι πρόσφατες πληροφορίες.

Η αμερικανική εταιρεία έχει και κάποιους άσους στο μανίκι της σε σχέση με ανταγωνιστές, καθώς υπάρχει στην αγορά το Kinect που μπορεί να συμπληρώσει ιδανικά μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Από την στιγμή που το αξεσουάρ της Microsoft ανιχνεύει τις κινήσεις του σώματος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την συσκευή εικονικής πραγματικότητας, βρίσκοντας πιθανότατα και έναν καλό λόγο ύπαρξης μετά το αποτυχημένο λανσάρισμά του Kinect μαζί με την νέα κονσόλα της εταιρείας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *