23/04/2024

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί ο κυβερνητικός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

0

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί ο κυβερνητικός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί ο κυβερνητικός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας 20669533_EV_TB2_290115_TSIPRAS2_SCHULZ4.limghandler
Ανατράπηκε ο αρχικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός δεν έκανε τελικά διάγγελμα για να ανακοινώσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα υποστηρίξει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Αντί για τον Πρωθυπουργό δηλώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος διευκρίνισε ότι το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της  Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη και η πρώτη ψηφοφορία – μετά τις εκλογές – θα διεξαχθεί στη Βουλή την Τετάρτη. 

Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και καμία ανατροπή και πως οι συζητήσεις που έγιναν την Κυριακή στο Μαξίμου, αφορούσαν την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «αν  και το όνομα έχει “κλειδώσει”, η κυβέρνηση αποφάσισε να το ανακοινώσει μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup».

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου διέβη, ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε μια συνάντηση που μαρτυρά ότι ο χρόνος «πύκνωσε» δραματικά για το θέμα της εκλογής Προέδρου.

Εξάλλου την Τρίτη στις 4 θα συνεδριάσει η ΚΟ των ΑΝΕΛ προκειμένου να αποφασίσει ποιο πρόσωπο θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ο Πάνος Καμμένος πρότεινε την Ντόρα Μπακογιάννη ως υποψήφια για την προεδρία της Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να μην απαντάει και να παραπέμπει το θέμα στα όργανα του κόμματος και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το απόγευμα  μπήκε από την πλαϊνή πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Λαφαζάνης και λίγο αργότερα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Φίλης.

Όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι πιθανότερη επιλογή είναι αυτή του κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, όμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κρατά κλειστά τα χαρτιά της καθώς στην Κουμουνδούρου υπήρχαν πολλές ενστάσεις για μια επιλογή ενός προσώπου προερχόμενου από τον χώρο των λεγόμενων «μνημονιακών» κομμάτων.

Εξάλλου το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέματα την αποτίμηση των έως τώρα διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, τις θέσεις της κυβέρνησης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogkroup και η περαιτέρω κυβερνητική τακτική.

Η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου και το αργότερο μια μέρα νωρίτερα θα πρέπει να έχει εκλεγεί ο διάδοχός του.

Στην περίπτωση που τελικά υποψήφιος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είναι ο έλληνας Επίτροπος, τότε αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία στην απαιτούνται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, 180 ψήφοι.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *