Κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των αυτονομιστών

0

Κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των αυτονομιστών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageH κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των αυτονομιστών δείχνει να τηρείται λίγες ώρες μετά την εφαρμογή της στην ανατολική Ουκρανία, κυρίως στο Ντονέτσκ και στα μέτωπα του Ντεμπαλτσέβε (65 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντονέτσκ) και της Μαριούπολης (λιμάνι στην θάλασσα του Αζόφ), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ριπές αυτόματων όπλων αντηχούσαν γύρω στη 01:30 το πρωί τοπική ώρα στο Ντονέτσκ, όχι όμως πυρά πυροβολικού, μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

Πηγές του στρατού επίσης επιβεβαίωσαν ότι η κατάπαυση του πυρός τηρείται στη Μαριούπολη και στο Ντεμπαλτσέβε.

Η κατάπαυση του πυρός, που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών, αποτελεί το πρώτο βήμα ενός ειρηνευτικού σχεδίου που έχει ως στόχο να τερματιστούν οι συγκρούσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 5.500 ανθρώπων σε διάστημα 10 μηνών στην ανατολική Ουκρανία.

Είχαν προηγηθεί χθες σφοδρές μάχες περιμετρικά του Ντεμπαλτσέβε και ανταλλαγές πυρών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άνθρωποι στο κέντρο του Ντονέτσκ.

Οι εχθροπραξίες λίγες μόλις ώρες προτού τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός είχαν εντείνει τους φόβους ότι η εκεχειρία αυτή θα τηρούνταν ελάχιστα, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *