24/04/2024

Σόφια: Δεκάδες υπουργοί και βουλευτές πολιορκήθηκαν από πολίτες στη Βουλή

0

Σόφια: Δεκάδες υπουργοί και βουλευτές πολιορκήθηκαν από πολίτες στη Βουλή

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Τουλάχιστον τριάντα βουλευτές, υπουργοί και δημοσιογράφοι «πολιορκήθηκαν» για περισσότερο από πέντε ώρες το βράδυ της Τρίτης στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά της κυβέρνησης και της «ολιγαρχίας» που ηγείται της χώρας.

Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό έλαβε χώρα στον απόηχο συνεδριάσεων τριών επιτροπών της Βουλής, με αντικείμενο την επικαιροποίηση του Προϋπολογισμού.

Ανάμεσα στους παγιδευμένους βρέθηκαν και τρεις υπουργοί, οι αρμόδιοι για τα χαρτοφυλάκια Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας.

Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το κοινοβούλιο, αποκλείοντας τους υπουργούς και τους βουλευτές, και προκαλώντας την επέμβαση της Αστυνομίας.

Οι Αρχές επιβίβασαν τους κοινοβουλευτικούς σε τουλάχιστον ένα λεωφορείο, με τους πολίτες να αντιδρούν εκτοξεύοντας αντικείμενα κατά του οχήματος.

Ωστόσο, φωνάζοντας «Μαφία!» και «Παραιτηθείτε!», οι εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εμπόδισαν το λεωφορείο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί οι βουλευτές να αποχωρήσει από τον χώρο της Βουλής.

Όπως μεταδίδει το κρατικό Ραδιόφωνο της χώρας, οι βουλευτές τελικά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο και επέστρεψαν στο κτήριο του κοινοβουλίου.

Δεν έλειψαν συμπλοκές μεταξύ του πλήθους και των αστυνομικών οι οποίοι φρουρούσαν το λεωφορείο, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά επτά διαδηλωτές και δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με το κρατικό Ραδιόφωνο.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται καθημερινά στη Σόφια για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαφθοράς. Οι διαμαρτυρίες κατά της φτώχειας το χειμώνα ανέτρεψαν τη συντηρητική κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ.

Η νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών, που προέκυψε από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Μαΐου και χαίρει της υποστήριξης των Σοσιαλιστών, βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με την οργή των πολιτών.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *