08/05/2024

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τον «ανώνυμο» τρίτο διάδοχο του βρετανικού θρόνου

0

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τον «ανώνυμο» τρίτο διάδοχο του βρετανικού θρόνου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε το νεογέννητο μωρό του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας Κέιτ, η οποία πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο του νοσοκομείου St. Mary’s του Λονδίνου.

Απευθυνόμενο σε δημοσιογράφους, το πριγκιπικό ζεύγος ανακοίνωσε πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει το όνομα του βρέφους, που είναι ο τρίτος κατά σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

«Μοιάζει περισσότερο στη μητέρα του ευτυχώς», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ενώ, ερωτηθείς για τα μαλλιά του υιού του απάντησε: «Έχει πολύ περισσότερα από εμένα, δόξα τω Θεώ».

«Είναι μία τόσο ιδιαίτερη στιγμή. Πιστεύω πως ο κάθε γονιός θα γνωρίζει αυτό το αίσθημα», δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα, Κέιτ Μίντλετον.

Στη συνέχεια, με το βρέφος σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, αναχώρησαν για το σπίτι τους στο Παλάτι του Κένσινγκτον, με τον Γουίλιαμ να οδηγεί.

Νωρίτερα, το ζεύγος και το βρέφος είχαν επισκεφθεί οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Αρχικά, οι γονείς της Κέιτ, Μάικλ και Κάρολ Μίντλετον, οι οποίοι έφτασαν και αναχώρησαν από το νοσοκομείο με παραδοσιακό λονδρέζικο ταξί.

Ακολούθησε ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, που προέρχονταν από διήμερη περιοδεία στη βορειοανατολική Αγγλία.

Σχολιαστές σημείωσαν ότι η διαφορά του τρόπου άφιξης των δύο ζευγαριών στο νοσοκομείο υπενθυμίζει πως ο γιος του Γουίλιαμ και της Κέιτ είναι ο πρώτος διάδοχος που δεν είναι αμιγώς γαλαζοαίματος ή έστω αμιγώς αριστοκρατικής καταγωγής.

Ο Μάικλ Μίντλετον κατάγεται από μεσοαστική οικογένεια δικηγόρων και η Κάρολ Μίντλετον από οικογένεια εργατών και μεταλλωρύχων. Ήδη η εφημερίδα Daily Mail έχει αποκαλέσει τον νεογέννητο τρίτο στη σειρά διάδοχο του βρετανικού θρόνου, «πρίγκιπα του λαού».

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *