23/04/2024

Σχεδόν διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν λόγω Eurovision !

0

Σχεδόν διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν λόγω Eurovision !

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Σε ζήτημα ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας αναδεικνύεται το γεγονός ότι το Σάββατο το βράδυ, οι τηλεθεατές του Αζερμπαϊτζάν φαίνεται να μην  έδωσαν κανέναν βαθμό στην συμμετοχή της Ρωσίας στη φετινή Eurovision, ενώ αντίθετα οι Ρώσοι έδωσαν το 12άρι τους στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αζέρος πρέσβης στη Μόσχα ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έπρεπε να πάρει από τη γείτονα χώρα της 10 βαθμούς, οι οποίοι όμως δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους .

Μάλιστα, η κρατική τηλεόραση αμφισβήτησε την εγκυρότητας του συστήματος ψηφοφορίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, υποστηρίζοντας ότι οι ψήφοι των Αζέρων για τη Ρωσία δεν ελήφθησαν υπόψη.

“Ειλικρινά ελπίζουμε ότι αυτό το περιστατικό, που πιθανόν προκλήθηκε από ορισμένες ομάδες συμφερόντων, δεν θα ρίξει σκιά στις αδελφικές σχέσεις του ρωσικού και του αζέρικου λαού”, είπε ο πρόεδρος της αζέρικης ραδιοτηλεόρασης.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις “χαμένες” ψήφους των Αζερμπαϊτζανών, που δεν δόθηκαν στη Ρωσίδα τραγουδίστρια Ντίνα Γκαρίποβα ενώ το το συγκεκριμένο περιστατικό θα απασχολήσει τη δημόσια τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν όπως δήλωσε ο πρέσβης Πολάντ Μπουλντούλογλου.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *