27/04/2024

Στη 1 μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ! Τι θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα;

0

nd-syriza-650x400
Σε σκληρό ντέρμπι οδηγούμαστε όπως όλα δείχνουν όσον αφορά την πρωτιά στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η νέα δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 δείχνει μάχη με στήθος με στήθος ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με τη διαφορά να είναι στο 1%. Την ίδια ώρα, η Βουλή θα έχει για πρώτη φορά 8 κόμματα χωρίς να υπολογίζονται οι ΑΝΕΛ που -σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- δεν μπαίνουν στο Κοινοβούλιο.

Όλα δείχνουν ότι το κλειδί της νίκης κρύβεται στους αναποφάσιστους αλλά -πολύ πιθανόν- στην «ετυμηγορία» των ντιμπέιτ, που όλα δείχνουν ότι θα οριστικοποιηθούν για τις 10 και 14 Σεπτεμβρίου (η κα Γεννηματά εξέφρασε αντιρρήσεις για την πρώτη ημερομηνία λόγω προγραμματισμένης προεκλογικής εκδήλωσης).

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 26%

ΝΔ: 25%

Χρυσή Αυγή: 6%

ΠΑΣΟΚ: 5%

Ποτάμι: 5%

ΚΚΕ: 5%

Λαϊκή Ενότητα: 4%

Ένωση Κεντρώων: 3%

ΑΝΕΛ: 2,5%

Άλλο κόμμα: 1,5%

Λευκό/Άκυρο: 5,5%

Αναποφάσιστοι: 10,5%.

Αρνητικά κρίνουν το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα 7 στους 10 Έλληνες

Αναφορικά με το έργο της απερχόμενης κυβέρνησης, οι Έλληνες σε ποσοστό 68% το αξιολογούν αρνητικά, ενώ θετικά εκφράζονται περίπου 3 στους 10 (28%).

Για την επόμενη μέρα των εκλογών, 1 στους 4 Έλληνες επιθυμεί κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων (24%), ενώ σε ποσοστό 21% και 17% οι Έλληνες επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο κόμμα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Ένα ποσοστό 17% επιθυμεί αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόλις 8% επιθυμεί αυτοδυναμία της ΝΔ.

Αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη (36% έναντι 32%), ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι το ποσοστό του κ. Τσίπρα είναι ίδιο με αυτό που είχε σημειώσει στη δημοσκόπηση της εταιρείας πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *