24/04/2024

Σαμαράς: Αν βγει ο Τσίπρας δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες

0

Σαμαράς: Αν βγει ο Τσίπρας δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΣε μία εμφανή κίνηση εμψύχωσης της γαλάζιας ΚΟ, που εμφάνισε φυγόκεντρες δυνάμεις κατά την πρόσφατη ψήφιση των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ, ο Αντώνης Σαμαράς συνάντησε βουλευτές της ΝΔ χθες βράδυ στη Βουλή. Επιχείρησε να βάλει φρένο στην εκλογολογία, που θεριεύει στον απόηχο των διαδικασιών για την εκλογή του ΠτΔ και προειδοποίησε για οικονομική αναστάτωση σε περίπτωση αναρρίχησης του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.Προοίμιο της σκληρότατης πολιτικής αντιπαράθεσης, που επίκειται εν όψει των διεργασιών για την εκλογή του ΠτΔ, αποτελούν οι μύδροι, που εξαπέλυσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, που μετέβη αργά το απόγευμα στη Βουλή για να συναντήσει βουλευτές της ΝΔ, που μετέχουν στο Γ Θερινό τμήμα, λίγες ημέρες μετά το “φιάσκο” των πολλαπλών αντικαταστάσεων στη ψηφοφορία για τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή των τροικανών στην Αθήνα για το τελικό και κρισιμότερο στάδιο της διαπραγμάτευσης και έχοντας ανοιχτά ευαίσθητα ζητήματα, όπως αντιδημοφιλείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε από τη Θεσσαλονική….εκλογές χθες.

“Όποιος μιλάει για εκλογές, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί συμφέροντα”, ήταν η σκληρή απάντηση του πρωθυπουργού, που βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις διαρροές από την προχθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου Σαμαράς και Βενιζέλος επαναβεβαίωσαν ότι η κύρια στρατηγική της κυβέρνησης είναι η μη προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, αλλά η εξάντληση όλων των συνταγματικών περιθωριών για την εκλογή του ΠτΔ. Συνομιλώντας, μάλιστα με βουλευτές της ΝΔ ο κύριος Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα εξευρεθούν οι 180 βουλευτές, που απαιτούνται για την εκλογή του ΠτΔ και ως εκ τούτου τη μη διάλυση της Βουλής, ενώ κλιμάκωσε κατακόρυφα την πολεμική του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας: “Εάν δοθεί στον Αλέξη Τσίπρα η ευκαιρία να κυβερνήσει – που δεν θα του δοθεί – στις ελληνικές τράπεζες δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ”.

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις, που του υπέβαλλαν οι γαλάζιοι βουλευτές εκτιμώντας πως η λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους θα δοθεί έως το τέλος του έτους, σε μία προσπάθεια να αναπτερώσει το ηθικό της ΚΟ της ΝΔ, σε μία συγκυρία, που οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Απέφυγε, πάντως, επιμελώς να απαντήσει σε ερωτήσεις, που αφορούν στην επιδίωξη του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ να ανοίξουν θέμα εκλογικού νόμου και ως εκ τούτου “κουρέματος” του bonus των 50 εδρών.

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, συντηρούν το ζήτημα της επιβεβλημένης, όπως λένε, αλλαγής του εκλογικού νόμου, επιδεικνύοντας την αυτοπεποίθηση, πως η σημαντική τομή βρίσκεται κατ ουσίαν επί θύραις. Μιλώντας στον ΡΣ ALPHA 989 ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Καρύδης, επικαλέστηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και εξήγησε πως “η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν πρέπει να γίνει για συγκυριακούς λόγους αλλά για λόγους, που σχετίζονται με τη στρατηγική πορεία της χώρας και ότι θα πρέπει να έχει προηγηθεί η εκλογή του ΠτΔ και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία” καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον ΣΥΡΙΖΑ να μη συνδέουν την αλλαγή του εκλογικού νόμου με άμεσες εκλογικές αναμετρήσεις. Απαντώντας, μάλιστα, σε βολές του Δημήτρη Παπαδημούλη ανήρτησε το εξής σχόλιο στα social media: ” Το άγχος το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη και εκδηλώθηκε με κρίση ακατάσχετης παροχολογίας που εκμηδένισε την όποια αξιοπιστία του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε την πάγια θέση του για το εκλογικό σύστημα και για το μικρό τεχνητό διπολισμό. Ας ψάξει για στρατηγική ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *