Πράκτορες της NSA «κρυφάκουγαν» τις ερωμένες τους

1

Πράκτορες της NSA «κρυφάκουγαν» τις ερωμένες τους

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Τουλάχιστον 12 πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων χιλιάδων Αμερικανών πολιτών αλλά και ξένων ηγετών, χρησιμοποιούσαν επί χρόνια τα μέσα που τους παρείχε το πρόγραμμα αυτό για να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των ερωτικών συντρόφων τους.

Σε επιστολή του προς τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τσαρλς Γκράσλεϊ, που είναι μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Γενικός Επιθεωρητής της NSA Τζορτζ Έλαρντ καταγράφει 12 περιπτώσεις “σκόπιμης κατάχρησης” των προγραμμάτων παρακολούθησης από την 1η Ιανουαρίου 2003.

Το νέο αυτό σκάνδαλο που αφορά την παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών πολιτών βαφτίστηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης “LoveInt”, από τις λέξεις Love και Intelligence, που σημαίνει “Ερωτικές Πληροφορίες”.

Ο νόμος απαγορεύει στην NSA να παρακολουθεί Αμερικανούς ή ξένους νόμιμα εγκατεστημένους στις ΗΠΑ εκτός εάν υπάρχει υποψία ότι ενέχονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες. Απαγορεύονται επίσης κατηγορηματικά οι παρακολουθήσεις για προσωπικούς λόγους.

Αυτό πάντως δεν εμπόδισε το 2004 μια υπάλληλο που υπηρετούσε σε άλλη χώρα να παρακολουθεί το κινητό τηλέφωνο του συζύγου της επειδή υποψιαζόταν ότι διατηρούσε παράλληλη σχέση με κάποια άλλη, αποκάλυψε ο Έλαρντ. Η υπάλληλος αυτή στη συνέχεια παραιτήθηκε από την υπηρεσία.

Σε μια άλλη περίπτωση, μια αλλοδαπή κατήγγειλε ότι υποψιαζόταν πως ο φίλος της, ο οποίος εργαζόταν για την NSA, παρακολουθούσε το τηλέφωνό της. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω υπάλληλος από το 1998 μέχρι το 2003 είχε παρακολουθήσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες εννέα διαφορετικών τηλεφώνων που ανήκαν σε γυναίκες. Και αυτός έχει πλέον υποβάλει την παραίτησή του.

Ένας τρίτος υπάλληλος παρακολούθησε τα τηλέφωνα τριών γυναικών στο διάστημα 2001-2003, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν διατηρούσε ερωτικό δεσμό μαζί τους.

Ένας στρατιωτικός δεν δίστασε, την πρώτη ημέρα που έπιασε δουλειά, να ελέγξει έξι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρώην φίλης του. Όταν τον εντόπισαν δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το έκανε για να… εκπαιδευτεί σε αυτού του είδους τις παρακολουθήσεις.

Πηγή:Ethnos.gr 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Πράκτορες της NSA «κρυφάκουγαν» τις ερωμένες τους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *