26/04/2024

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας – Αντίθεση ΙΝΚΑ

0

Αντίθεση ΙΝΚΑ σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Την πλήρη αντίθεσή της «σε κάθε συζήτηση ή σχεδιασμό για έναρξη πλειστηριασμών από 01/01/2014 κατά της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών». Εξέφρασε την Τρίτη η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος – ΙΝΚΑ, με επιστολή της προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Το ΙΝΚΑ καλεί τα μέλη της Επιτροπής και τους υπόλοιπους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν κάθε πρόταση η διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την έναρξη πλειστηριασμών κατά της πρώτης κατοικίας, η οποία συχνά, είναι και η μοναδική κατοικία των οφειλετών.

Επίσης, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, που εξετάζει το ενδεχόμενο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δεν έχει υπολογίσει τις κοινωνικές συνέπειες και την κοινωνική έκρηξη που μπορεί να προκληθεί από τα αποτελέσματα τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Τέλος, το ΙΝΚΑ ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει σε μελέτη ώστε να υπολογιστεί ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι θα μείνουν άστεγοι και σε γενικότερη μελέτη των συνεπειών των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική γαλήνη.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα ρύθμιση προβλέπει την απαγόρευση των πλειστηριασμών με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ αλλά και των ακινήτων που αποτελούν πρώτη κατοικία, ανεξαρτήτως ποσού, έως το τέλος του 2013.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *