Μπιφτέκι από βλαστοκύτταρα παρασκεύασαν οι επιστήμονες

0

Μπιφτέκι από βλαστοκύτταρα παρασκεύασαν οι επιστήμονες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του μπιφτεκιού, αλλά κανένα ζώο δεν θυσιάστηκε για να φτάσει στο τραπέζι μας. Πρόκειται για το πρώτο συνθετικό μπιφτέκι, το οποίο παρασκεύασαν επιστήμονες στην Ολλανδία. Πώς; Παίρνοντας βλαστοκύτταρα από αγελάδα και κάνοντάς τα… κιμά.

Η επιστημονική ομάδα που συνέλαβε το σχέδιο, παρουσίασε το επίτευγμά της τη Δευτέρα. Κάλεσε έναν επαγγελματία σεφ για να το μαγειρέψει και δύο επαγγελματίες κριτικούς για να το δοκιμάσουν. Όλοι είπαν ότι η γεύση του δεν διαφέρει από εκείνη του κρέατος.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως η παραγωγή κρέατος έχει κλιμακωθεί και δεν πρόκειται να παράγει αρκετό κρέας για την αυξανόμενη ζήτηση για τα επόμενα σαράντα χρόνια. Πρέπει λοιπόν να βρούμε μια εναλλακτική, καμία αμφιβολία. Κι αυτός μπορεί να είναι ένας ηθικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για την παραγωγή κρέατος», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ Μαρκ Ποστ.

Και ναι μεν οι υπέρμαχοι του σχεδίου υποστηρίζουν πως μέσω της μαζικής παραγωγής συνθετικών μπιφτεκιών θα μειωθεί η κατανάλωση κρέατος, ωστόσο υπάρχουν κι όσοι αντιτίθενται σε αυτήν την άποψη. Σύμφωνα με αυτούς, η λύση αυτή δεν είναι μονόδρομος. Ίσως η καλύτερη – και πιθανότατα η πιο εύκολη λύση – θα ήταν οι καταναλωτές να τρώνε απλά… λιγότερο κρέας.

Πηγή: gr.euronews.com

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *