26/04/2024

Όλη η αλήθεια για ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ στο Ηραίον που ΔΕΝ θα γίνει φέτος με τη Συμμετοχή της Φιλαρμονικής Λουτρακίου

8

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ στο Ηραίον Δεν έχει φέτος. Όλη η αλήθεια για ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ στο Ηραίον που δεν έχει φέτος.Γιατί δεν θα γίνει φέτος με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Κόντρα Ν. Λόηυς Π. ΜαυρόπουλοςΠανσέληνο στο Ηραίον δεν έχει φέτος. Τα ίδια και τα ίδια θα γίνονται;  Ο Προμηθέας φροντίζει να αλλάζετε παραστάσεις για να μην βαριέστε και σας καλεί κόντρα στην κρίση των καιρών να παραστείτε στην εκδήλωση. Αναφερόμενος στην κρίση στο Δελτίο Τύπου κάνει λόγο για κρίση οικονομική και κυρίως κρίση αξιών.

Η επίσημη αιτιολογία, δια στόματος Πελοπίδα Μαυρόπουλου, της μη συμμετοχής της Φιλαρμονικής Λουτρακίου είναι η επιλογή της καλλιτέχνιδος και η αδυναμία προετοιμασίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν θεωρείται μομφή για την καλλιτεχνική αξία της κας Κ. Βέττα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες μας αν ήταν ένα ηχηρό όνομα θα υπήρχαν ισχυρά κίνητρα για τους μουσικούς να εργαστούν σκληρά για να τα βγάλουν εις πέρας. Θα μπορούσαν να προσθέσουν στο βιογραφικό τους συνεργασία με μεγάλο όνομα σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Ηραίον (Ν. Λοτσάρη.Φ. Δάρρα ακόμα και Μ. Ασλανίδου που πέρυσι συνεργάστηκε με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου και η βραδιά ενισχύθηκε από άποψη κύρους  με την παρουσίαση από τον Αλ. Κωστάλα ). Αυτό σε ότι έχει να κάνει τα καλλιτεχνικά κίνητρα μέσα στην κρίση των αξιών. Υπάρχουν όμως και τα οικονομικά.

Εδώ ας δούμε τα πράγματα από την οπτική γωνία του Προέδρου του Προμηθέα κ Ν. Λόη ο οποίος θα μπορούσε να μας απαντήσει ότι αν ο Πελοπίδας και η Φιλαρμονική είχαν οικονομικά κίνητρα τα άλλα δεν θα ήταν πρόβλημα.

Τι γίνεται όμως με τα οικονομικά; Από τη μια ο Πρόεδρος με ζήλο κόβει απο παντού ακόμα κι από κει που θα μπορούσε να μην κόψει,  μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Προμηθέα (το για πόσο, είναι ένα άλλο θέμα όλοι διαβάζετε τις εξελίξεις για τα Νομικά Πρόσωπα όπως ο Προμηθέας οπότε μην σας κουράσουμε). Από την άλλη μένει απλήρωτη η Φιλαρμονική Λουτρακίου, τρέχουν τα έξοδα, οι υπάλληλοι που περιμένουν να πληρωθούν και γίνεται μια απέλπιδη προσπάθεια να κατανεμηθεί το πολύ μικρό ποσό που έχει να διαχειριστεί ο κ Λόης ελπίζοντας σε αναμόρφωση προϋπολογισμού ( πράγμα που φυσικά δεν αναμένεται μιας και βαρεθήκαμε να ακούμε για τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου και όποιος περιμένει την αναμόρφωση πρέπει να είναι πολύ ρομαντικός).

Έτσι απλήρωτοι και χωρίς οικονομικά κίνητρα γιατί να δουλέψουν οι καλλιτέχνες της Φιλαρμονικής Λουτρακίου; Για την τέχνη θα μου πείτε. Καλό, δεν λέω αλλά ξέρετε κανέναν στο Δημοτικό Συμβούλιο να δουλεύει μόνο για την ιδέα και το καλό του τόπου;  Μέχρι και φράσεις έχουν ακουστεί δημοσίως από δημοτικούς συμβούλους που λένε ξεκάθαρα ότι κανένας δεν έρχεται δωρεάν.

Προς το παρόν δε γράφω περισσότερα απο το παρασκήνιο. Τη λύση που βρήκε ο Πρόεδρος την ξέρετε ήδη.

Αν θέλετε να  κάνουμε το θέμα λίγο πιο πικάντικο και επί προσωπικού, δείτε τι βγαίνει στο facebook και βγάλτε συμπεράσματα αν έχουν σχέση με το θέμα μας ή όχι:

Παλαιότερα έχουμε δει δημοσιεύσεις του Προέδρου στο fb με τη φράση:

Αν περιμαζέψεις έναν πεινασμένο σκύλο και τον ταΐσεις, δεν πρόκειται να σε δαγκώσει. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στο σκύλο και τον άνθρωπο.
Τουέην Μαρκ!!!!!!!

Χθες ο Αρχιμουσικός Π. Μαυρόπουλος έγραψε ως απάντηση σε σχόλιο στο fb

“..το “έλυσε” ο ….. Σολομώντας το πρόβλημα!!! “

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

8 thoughts on “Όλη η αλήθεια για ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ στο Ηραίον που ΔΕΝ θα γίνει φέτος με τη Συμμετοχή της Φιλαρμονικής Λουτρακίου

  1. Το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι

  2. Η Φιλαρμονική Λουτρκίου έτσι όπως λειτουργούσε είναι κατάλοιπο μιας άλλης εποχής. Σήμερα που ο Δήμος που τους ευεργετούσε τόσα χρόνια χρειάζεται την στήριξή τους, του γυρίζουν την πλάτη. Αυτό ακριβώς είναι η κρίση αξιών !

  3. Την τραγουδιστρια ποιος την διαλεξε ?

  4. Την τραγουδίστρια προφανώς τη διάλεξε αυτός που πληρώνει, δηλαδή ο χορηγός

  5. Mia xara to elyse o Solomontas to provlima. Kai i pita olokliri kai to skyli xortato. Kai i ekdilosi ginetai kai den plironei kanenan. Magkia tou

  6. Όλοι για την κονόμα κοιτάνε και ο πολιτισμός πάει στο διάολο μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία κάτι γίνεται για να γεμίσουν οι άνθρωποι τα μαγαζιά τους φέρνουν καμιά φιρμούλα. Ο δήμος έχει μπλέξει τα μπούτια του επειδή ανακατεύονται πολλοί και δεν βγαίνει άκρη. Ο πολιτισμός θέλει έμπνευση και συνεννόηση. Αντίθετα στο Λουτράκι επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο και η απόλυτη ανοργανωσιά το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα κονομήσουν και αν προκύψει και δείξουν ότι έκαναν κάποιο έργο να έχουν να λένε εντάξει αν όχι δεν πειράζει όλοι ζώα είναι δεν θα πάρουν χαμπάρι το δούλεμα που πέφτει.

  7. Ο τιτλος του θέματος δημιουργεί κάποιες απορίες.
    Δεν θα έχουμε φέτος πανσέληνο? Λόγω απουσίας της φιλαρμονικής Λουτρακίου αποφάσισε η σελήνη να μην μας χαρίσει το “γεμισμά” της αυτο τον Αυγουστο?
    Και η εκδήλωση που καθιερωμένα γινόταν στο χωρο του Ηραίου αναφέρει το δελτίο τυπου οτι θα γινει στη Λιμνη Βουλιαγμένης, χωρις να ορίζει ακριβως το χωρο. Αν υποθέσει κάποιος οτι θα ειναι στο χωρο του πάρκινγκ του Δημοτικού Συμβούλου και Αντιπροέδρου της Λουτράκι ΑΕ, “Τσάνα” θα έχει άδικο?

  8. Αναφέρετε τις δηλώσεις των “πρωταγωνιστών” . Μηπως θα ήταν καλο να αναφέρετε τις δηλώσεις τους στις αντίστοιχες εκδηλώσεις των προηγουμένων ετών? Τι έλεγαν τότε?
    Και απο ποτε τίθεται θέμα κυρους του καλλιτέχνη που συνοδεύουν οι μουσικοί της φιλαρμονικής Λουτρακιου που πληρώνουμε εμείς?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *