Πέρασε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

0

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 270 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν 154, «όχι» 102 και «παρών» δήλωσαν 14.

Προηγήθηκε έντονη συζήτηση στην Ολομέλεια με την κυβέρνηση να δηλώνει πως πρόθεσή της είναι να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την αντιπολίτευση να καταγγέλλει συνταγματική εκτροπή λόγω ουσιαστικής κατάργησης του ΕΣΡ και απόπειρα δημιουργίας νέου συστήματος διαπλοκής.

Οι δύο ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που υποβλήθηκαν από ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη απορρίφθηκαν.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά της αντιπολίτευσης ότι «κάνει πλάτες» σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια συγκροτούσαν το πλέγμα της διαπλοκής. Επίσης, της καταλόγισε συνταγματική εκτροπή επειδή αρνήθηκε να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ με στόχο να μη διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

  • Τσίπρας: Θα βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στοχεύει στη δημιουργία του δικού της συστήματος διαπλοκής και να αδρανοποιήσει πλήρως το ΕΣΡ. Εξέφρασε τη διαφωνία του για τις τέσσερις άδειες λέγοντας ότι έτσι πλήττεται η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός.

  • Μητσοτάκης: Εσείς είστε η διαπλοκή, κ. Τσίπρα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να κλείσει η στρόφιγγα του πολιτικού χρήματος, να δοθούν άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και να ενισχυθεί η εξουσία του ΕΣΡ. «Δεν σας ενδιαφέρει να βάλετε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δε σας ενδιαφέρει να υπάρχει πολυφωνία στην τηλεόραση. Δε σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή. Σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων» είπε.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *