24/04/2024

Οι αγρότες από την Κρήτη στην πλατεία Καραϊσκάκη πήραν τα ΜΑΤ με τις κρητικές μαγκούρες!

0
Γύρω στις εννιάμιση αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο με προϊόντα που κινείτο στην πλατεία Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα να τρέξουν στο σημείο πολλοί από τους συγκεντρωμένους αγρότες και να κυνηγήσουν τούς άνδρες των ΜΑΤ κραδαίνοντας μαγκούρες και πετώντας πέτρες. Τα ΜΑΤ ετράπησαν σε φυγή, όπως επίσης και  όσα περιπολικά βρίσκονταν στους γύρω δρόμους.

Σε αστυνομικό κλοιό

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής άρχισαν να καταφθάνουν στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στα σημεία εισόδου (στα διόδια των Αφιδνών και Ελευσίνας, στον Αλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής και στο λιμάνι του Πειραιά) με στόχο να εμποδίσουν την κάθοδο των τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει ρητά την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους, αλλά ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, από το μπλόκο της Νίκαιας, επιμένει στη συμβολική παρουσία περίπου 100 τρακτέρ στο αγροτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 Σύνταγμα.

Η συμμετοχή των αγροτών της Αχαΐας θα είναι μεγάλη όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Σάκης Μαυρόγιαννης, πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αχαΐας και όπως πρόσθεσε, «ο κάθε αγρότης αισθάνεται ότι πρέπει να είναι σήμερα στο συλλαλητήριο της Αθήνας».

Oσοι αγρότες έρθουν στην Αττική με λεωφορεία, η εντολή που έχει δοθεί είναι αυτά να σταθμεύσουν στη Λ. Αθηνών και στο Τάε Κβον Ντο. Από την άλλη, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει λεωφορεία για να μεταφέρουν τους αγρότες στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αγρότες που φτάνουν από τα άλλα μέρη της χώρας, δεν είχαν προσεγγίσει τις κύριες εισόδους της πρωτεύουσας μέχρι τις 10:00 το πρωΐ.  Οι αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα δεν είχαν περάσει από τις Αφίδνες και οι αγρότες της Πελοποννήσου από τον Ισθμό.

«Η Πελοπόννησος είναι όλη στο πλευρό μας. Ο κόσμος ετοιμάζεται. Θα κατεβούμε με τα τρακτέρ στην Αθήνα», διεμήνυσαν στην κάμερα του ΣΚΑΪ οι αγρότες της Κορίνθου, τονίζοντας ότι θα αγνοήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας και θα έρθουν στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ τους. Μάλιστα, όταν ειδοποιήθηκαν ότι η αστυνομία έχει εντολές να μην αφήσουν τρακτέρ να περάσουν τον Ισθμό, η απάντησή τους ήταν «αυτό θα το δούμε όταν μαζευτούμε όλοι».

Ανοίγουν τα Τέμπη

Ανοιχτά θα είναι από τις 9 το πρωί τα Τέμπη, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των αγροτών που θα συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες πάντως έχουν αποφασίσει να κλείσουν εκ νέου τον δρόμο από τις 12 το μεσημέρι.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *