Ο Πρόεδρος του ΠΡΟΜΗΘΕΑ Ν. Λόης έχει άποψη και για την επίταξη των εκπαιδευτικών την οποία και καταδικάζει με ψήφισμα του ΔΣ !

2

Ο Πρόεδρος του ΠΡΟΜΗΘΕΑ Ν. Λόης έχει άποψη και για την επίταξη των εκπαιδευτικών την οποία και καταδικάζει με ψήφισμα του ΔΣ !

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

επίταξη καθηγητών, Ν. Λόης

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2013

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξηςο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, διάβασε σχέδιο ψηφίσματος για όσα συνέβησαν σχετικά με τις επιτάξεις των καθηγητών από 15 Μαΐου 2013 μέχρι νεωτέρας, εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Ακολουθεί το σχέδιο ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. καταδικάζει απερίφραστα με όλες του τις δυνάμεις την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, περί επιτάξεως των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης από την 12η μεσημβρινή ώρα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2013 μέχρι νεωτέρας: προκειμένου να προσφέρουν τις προσωπικές υπηρεσίες τους ως εκπαιδευτικοί στον τόπο εργασίας τους με την γνωστοποίηση ότι η παράληψη εκτέλεσης των υποχρεώσεων τους θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών μηνών τουλάχιστον.

Θεωρούμε ότι η επίταξη αυτή πλήττει την ελευθερία της εκπαίδευσης, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των καθηγητών και των μαθητών ως ανθρώπων αλλά και ως πολιτών και την ελευθερία της τέχνης και της επιστήμης και καθιστά τους καθηγητές υπόδικους και φαλκιδεύει το ελεύθερο δικαίωμα τους να διατρανώσουν τον αγώνα τους για μια καλύτερη παιδεία. Το Δ.Σ. διαφυλάττει το Σύνταγμα και τον εν γένει πολιτισμό του τόπου μας και συμπαρίσταται στον αγώνα των καθηγητών για ελεύθερη παιδεία, η οποία θα αναπτύσσει ελεύθερους ανθρώπους με ελεύθερα φρονήματα….

Το Ψήφισμα αυτό να αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, στον Α ΕΛΜΕΚ καθώς και στα ΜΜΕ.

Το Σώμα μετά από διαλογική συζήτηση, αφού δήλωσαν ότι απέχουν για λόγους δεοντολογίας οι: Μνηματίδης Παντελής, Καταπόδη Τερψιχόρη, Λέκκα Ελισάβετ και μειοψήφισε ο κ. Λαζαρίδης Ιωάννης, ενέκρινε το ανωτέρω ψήφισμα και τους αποδέκτες αυτού.

          Ο Πρόεδρος Ν.Π.                                                               ΤΑ ΜΕΛΗ

ΛΟΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Ο Πρόεδρος του ΠΡΟΜΗΘΕΑ Ν. Λόης έχει άποψη και για την επίταξη των εκπαιδευτικών την οποία και καταδικάζει με ψήφισμα του ΔΣ !

  1. Pou ton eides ton agwnisti? Mia pswnara einai pou thelei na exei gnwmi gia ola! Xortasame xeroles!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *