02/05/2024

Να γίνει ή όχι η Μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ? Παρασκευή 30 3 2012 στις 11 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Τοπωνυμιών

5

Να γίνει ή όχι η Μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ? Παρασκευή 30 3 2012 στις 11 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Τοπωνυμιών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=AqmYu_uZmeU&feature=g-upl&context=G2e6efafAUAAAAAAAAAA]

Παρασκευή 30 3 2012 στις 11 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Τοπωνυμιών με 2 θέματα που αφορούν το Δήμο μας:
Μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και για το θέμα του ορισμού της Περαχώρας ως ιστορικής έδρας του Δήμου, όπως προανήγγειλε ο Αντιδήμαρχος Γ. Γλυκοφρύδης.
Γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης έχει εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρώντας σημαντική την ενσωμάτωση της Περαχώρας στο όνομα του Δήμου μας. Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε σχεδόν αναφορά στο Δήμο, αναφέρεται ήδη σε αυτόν ως σε Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.
Για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι ο μόνος υπέρμαχος της ανάδειξης της ιστορικότητας της Περαχώρας. Στο πλευρό του σε αυτή τη προσπάθεια τάσσονται και Αρχηγοί των άλλων παρατάξεων, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Και τώρα η ταπεινή μας άποψη:
Κανένας δε διαφωνεί με την ιστορικότητα της Περαχώρας, εξάλλου γιατί να μην αναγνωριστεί; Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύηχο και πρακτικό το να έχει ο Δήμος αυτό το όνομα.

Απλώς φανταστείτε το σε διάλογο:
– Από πού είσαι;
– Είμαι από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Όποιος διαθέτει έστω λίγο πρακτική σκέψη και sense of humor, θα συμφωνήσει μαζί μας.

Κινδυνεύοντας να κερδίσω την αντιπάθεια Περαχωριτών, εύχομαι τελικά να μην μετονομαστεί ο Δήμος μας σε ένα τόσο μακροσκελές όνομα.
Ας βγάλουμε και τους Αγ. Θεοδώρους να αφήσουμε μόνο το Λουτράκι (όχι επειδή είναι καλύτερο, αλλά επειδή είναι η πρωτεύουσα του Δήμου) χάριν συντομίας. Ναι μάλλον τώρα απέκτησα και την αντιπάθεια Αγιοθεοδωριτών.
Αλλιώς ας προσθέσουμε και τις άλλες Κοινότητες, όπως κατά καιρούς υπερβάλλοντας τοπικιστικά πρότειναν Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μπορεί να μπούμε και στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως το πιο μακρύ όνομα Δήμου !!!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

5 thoughts on “Να γίνει ή όχι η Μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ? Παρασκευή 30 3 2012 στις 11 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Τοπωνυμιών

  1. Όχι να μην γίνει. Το θέμα του ονόματος τελείωσε, δεν χρειάζεται να το σκαλίζετε. Τι δουλειά έχει η Περαχώρα να μπει στο όνομα; Αν είναι έτσι να μπουν και τα Μπίσια

  2. Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΑΠΕΞΩ

  3. ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ !!!! Ο ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ

  4. as poume oti mpainei i Peraxora giati na mpei devteri sto onoma kai oxi televtaia?

  5. Καταρχήν κανείς δεν λέει είμαι από το Δήμο Λ-Π-Α.Θ ή από το Δήμο Αργυρούπολης-Αλίμου όλοι λένε είμαι από το Λουτράκι ή από τη Περαχώρα, ή από τον Άλιμο και πάει λέγοντας.
    Ακόμα και σε επίπεδο προβολής, δεν λες ποτέ να φέρουμε μια διοργάνωση στο Δήμο Λ-Π-ΑΘ αλλά στο Λουτράκι, ή στους Αγίους κλπ. Το ίδιο και σε τουριστική προβολή ή σε προωθητικές ενέργειες, όπου προτείνεται η περιοχή και όχι ο όποιος δήμος.
    Η ονομασία αφορά τις σφραγίδες, το σήμα του δήμου, τα επιστολόχαρτα και τις ταμπέλες, και ίσως αυτούς που ασχολούνται με τον Δήμο (π.χ οι αιρετοί).
    Τέλος, η επίσημη ονομασία του κάθε δήμου έχει να κάνει με την τεκμαρτή ιστορία, και εν προκειμένω η Περαχώρα είναι η αρχαιότερη και ιστορικότερη αναφορά στην ευρύτερη περιοχή, μαζί με την Αρχαία Κόρινθο. Ας μην ξεχνάμε ότι από αρχαιότητας η περιοχή διοικητικά έως και τον Αρχαίο Διωλκό και από την πίσω πλευρά έως τα Μέγαρα, ήταν η Περαία Χώρα, με κέντρο την Περαχώρα.
    Άσε που είναι δέσμευση όλων των συνδυασμών, και κατά συνέπεια κανείς δεν θα υπαναχωρήσει όσο και εάν θα δεχόταν το επιχείρημα της μιας ονομασίας ως δήμος για απλούστευση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *