27/04/2024

Θλιβερό! Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

0

Ομοφυλόφιλα ζευγάρια: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο τους με 176 «υπέρ» και 76 «κατά». Πώς ψήφισαν τα κόμματα, πόσοι βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία – Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις».

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομοφυλόφιλων  ζευγαριών που για καποιον δικό τους περίεργο λόγο τα αποκαλούν ομόφυλα, υπό τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις». Απείχαν από τη διαδικασία 46 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο με 176 υπέρ και 76 κατά. Ψήφησαν 254 βουλευτές. Δύο βουλευτές ψήφισαν «παρών». Έτσι, ο γάμος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

«Πέρασε» το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών – Πώς ψήφισαν τα κόμματα. Από τη Νέα Δημοκρατία 107 βουλευτές ψήφησαν υπέρ, 20 κατά, ενώ 31 ήταν αποχές. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 11 βουλευτές του απείχαν από την ψηφοφορία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχαν δύο βουλευτές, όπως και από τη Νέα Αριστερά.

Τι προβλέπεται από τον νέο νόμο του κράτους. Με τον νέο νόμο, όπως έχει διευκρινίσει ο εκ των εισηγητών του νομοσχεδίου, υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, «εισήχθη η ισότητα στον πολιτικό γάμο, δηλαδή πρόσβαση στο θεσμό του πολιτικού γάμου για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού». Ο νέος νόμος υποτίθεται ότι «προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομοφυλόφιλων ζευγαριών». Αντιθέτως, «δεν επεκτείνουμε το δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (και την παρένθετη μητρότητα) στα ζευγάρια ανδρών». Αυτό όμως θα αφήσουμε τον χρόνο να το αποδείξει.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *