02/05/2024

Οι Κυνηγοί είναι Φιλόζωοι Φύλακες της Φύσης. Οξύμωρο ; Κι όμως!

0

Οι Κυνηγοί είναι Φιλόζωοι Φύλακες της Φύσης. Οξύμωρο ; Κι όμως! 

Ποτέ δεν είχα σχέση με το κυνήγι σαν διαδικασία, στο μυαλό μου ήταν ταυτισμένο ας το πω ωμά με δολοφονίες ζώων. Για να είμαι όμως ειλικρινής  το αγριογούρουνο με δαμάσκηνα το τιμούσα δεόντως και τον λαγό στιφάδο επίσης. Τα τελευταία χρόνια έτυχε να γνωρίσω ανθρώπους  που αγαπούν το κυνήγι, μαζεύονται παρέες, κυνηγούν και καμαρώνουν ποστάροντας φωτογραφίες με τα επιτεύγματά τους. Σύλλογος οργανωμένος με ανθρώπους αξιοσέβαστους και δραστήριους όπως είναι ο κ Γιωργος Βασίλειου ο ιδιοκτήτης του  Φούρνου της Χαράς ή ο γνωστός Επιχειρηματίας και Δημοτικός Σύμβουλος κ Σωτήρης Κουφονγιάννης. Πάντα μου άρεσε να ανατρέπω την άποψή μου με επιχειρήματα και να μπαίνω στη θέση εκείνου που δεν καταλαβαίνω, να προσπαθώ να σκέφτομαι και με μια  άλλη οπτική γωνία, έναν άλλο τρόπο σκέψης. Έτσι έψαξα να μάθω τι συμβαίνει πραγματικά με το κυνήγι. Οι κυνηγοί καταστρέφουν τη φύση ή την αγαπούν και τη φροντίζουν; 

Συχνά, η εικόνα των κυνηγών χαρακτηρίζεται από την αντίληψη της αντίθεσης προς τη φύση και την αδιαφορία προς τα άγρια ζώα. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει έναν διαφορετικό ρόλο για τους κυνηγούς, έναν ρόλο που συχνά περνάει απαρατήρητος: αυτόν του φιλόζωου φύλακα της φύσης.

Αλλά γιατί οι κυνηγοί είναι φιλόζωοι;

Οι κυνηγοί δεν είναι απλώς εκείνοι που παρακολουθούν τα άγρια ζώα με το κυνηγετικό τους όπλο. Είναι οι πρώτοι φύλακες του οικοσυστήματος, αφοσιωμένοι στη διατήρηση της ισορροπίας της φύσης. Είναι συχνά οι πρώτοι που θα γίνουν εθελοντές δασοπυροσβέστες και θα τρέξουν να σβήσουν τις φωτιές προτού επεκταθούν. 

Καταρχάς, ο κυνηγός κατανοεί τη σημασία της διατήρησης της φυσικής ισορροπίας. Αναγνωρίζει ότι ο υγιής πληθυσμός άγριων ζώων είναι καθοριστικός για την υγεία του οικοσυστήματος. Έτσι, ο κυνηγός συμβάλλει στον έλεγχο του πληθυσμού άγριων ζώων, αποφεύγοντας την υπερβολική αύξηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη τροφής και προβλήματα υγείας για τα ίδια τα ζώα.

Επιπλέον, οι κυνηγοί συνήθως υιοθετούν πρακτικές αειφορίας και διατήρησης. Αυτό σημαίνει ότι αναζητούν τον υγιή πληθυσμό άγριων ζώων και αποφεύγουν το υπερβολικό κυνήγι. Οι φιλόζωοι κυνηγοί αντιλαμβάνονται ότι η υπερβολική πίεση στον άγριο πληθυσμό μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση και εξαφάνιση ορισμένων ειδών, με σοβαρές συνέπειες για το οικοσύστημα ως σύνολο.

Επιπλέον, οι κυνηγοί συνήθως εκφράζουν έναν βαθύ σεβασμό για τη φύση και τα άγρια ζώα. Απολαμβάνουν την παρατήρηση της άγριας ζωής και εκτιμούν την ομορφιά και την πολυπλοκότητα του φυσικού κόσμου. Έτσι, αναπτύσσουν έναν ισχυρό δεσμό με τη φύση και είναι διατεθειμένοι να την προστατεύσουν για να διατηρήσουν αυτό τον δεσμό για μελλοντικές γενιές.

Τελικά, οι κυνηγοί δεν είναι απλώς εκείνοι που κυνηγούν άγρια ζώα. Είναι φιλόζωοι φύλακες της φύσης, αφοσιωμένοι στη διατήρηση της ισορροπίας και της ομορφιάς του φυσικού κόσμου. Με την προσέγγισή τους, συμβάλλουν στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *