02/05/2024

Η νύφη ήταν κάποτε… άντρας και ο γαμπρός… γυναίκα. Ο πρώτος γάμος «ανταλλαγής φύλων» της Μ. Βρετανίας

0

Η νύφη ήταν κάποτε… άντρας και ο γαμπρός… γυναίκα. Ο πρώτος γάμος «ανταλλαγής φύλων» της Μ. Βρετανίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η νύφη ήταν κάποτε... άντρας και ο γαμπρός... γυναίκα

Ο πρώτος γάμος «ανταλλαγής φύλων» της Μ. Βρετανίας.Ήταν ένας γάμος με τα όλα του! Με νύφη, γαμπρό και κουμπάρο!

Το διαφορετικό με αυτό το γάμο όμως ήταν ότι η νύφη ήταν κάποτε… άντρας και ο γαμπρός… γυναίκα!

Η Helen Morfitt και ο Felix Laws ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο χωριό Gretna Green της Σκωτίας την περασμένη Παρασκευή, και έγιναν έτσι… το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι, που έχουν και τα δύο μέλη του υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου!

Και οι δύο προχώρησαν στην επέμβαση που θα τούς άλλαζε τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου με διαφορά επτά χρόνων! Η Helen το 2003 και ο Felix το 2010… έτσι αποφάσισαν να τελέσουν το γάμο τους… στις 13 του Σεπτέμβρη!

Το ζευγάρι είναι μαζί έξι χρόνια.

Η 56χρονη Helen κάποτε άκουγε στο όνομα Leslie, ενώ ο 46χρονος Felix ήταν βοηθός καθηγητή και κάποτε… τον φώναζαν Katy.

Ήταν παντρεμένοι και οι δύο πριν γνωριστούν, ενώ έχουν αποκτήσει από τους προηγούμενους γάμους τους δέκα παιδιά.

Έχοντας υποφέρει για πολλά χρόνια, όπως εξομολογήθηκε η Helen στη Sunday Mirror, ο τρίτος της γάμος ήταν ιδανικός και το νυφικό της όπως το ονειρευόταν από μικρό παιδί!

«Ένιωθα πεταλούδες μέσα στο στομάχι μου και νόμιζα ότι θα μου κοπούν τα γόνατα» είπε.

Ο 46χρονος γαμπρός δήλωσε πολύ ερωτευμένος με τη σύζυγό του και ότι έχασε τα λόγια του όταν τήν είδε να πλησιάζει στην εκκλησία. «Θα την αγαπώ για πάντα. Έδειχνε πανέμορφη».

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2008 όταν ο Felix εξομολογήθηκε στο γιατρό του ότι ένιωθε παγιδευμένος σε ένα «ξένο σώμα». Όπως είπε ο ίδιος, γνώριζε από την ηλικία των 8 ετών ότι ήθελε να γίνει άντρας.

Όντας… Katy, παντρεύτηκε στα 22 της και απέκτησε δύο γιους, όμως πήρε διαζύγιο 13 χρόνια μετά χωρίς να πάρει τα παιδιά της μαζί. Αμέσως μετά άρχισε να δένει το στήθος της, έτσι ώστε να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό της. Ο γιατρός της τής συνέστησε να επισκεφτεί ένα ψυχολόγο, ο οποίος στη συνέχεια τήν έφερε σε επαφή με μια ομάδα υποστήριξης ανθρώπων που είχαν υποστεί αλλαγή φύλου, την οποία διηύθυνε η Helen.

Η Helen, υπάλληλος στο πανεπιστήμιο Lincoln, ήταν κάποτε ο Leslie Morfitt. Ο Leslie είχε παντρευτεί τρεις φορές και είχε αποκτήσει οκτώ παιδιά.

Η Helen ανέφερε ότι πάντα γνώριζε ότι ήθελε να είναι κορίτσι, όμως ο στρατιωτικός πατέρας της ήταν ένα εμπόδιο για να προχωρήσει στην αλλαγή φύλου που τόσο επιθυμούσε.

 

Οι δυο τους συμφώνησαν ότι το πιο δύσκολο κομμάτι από την περιπέτειά τους ήταν να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τις αποφάσεις που είχαν λάβει.

Ο γιος της Helen, Darren, τήν οδήγησε στην εκκλησία και τήν παρέδωσε στο Felix.

Στην τελετή του γάμου τους παρέστησαν 13 άνθρωποι, οι οποίοι τούς στήριξαν σε όλη αυτή την αλλαγή στη ζωή τους.

Η Helen είπε στα δύο πιο μικρά της παιδιά, ηλικίας πέντε και έξι ετών, ότι ήταν άρρωστη και ο μόνος τρόπος για να γίνει καλά ήταν να γίνει… γυναίκα. Τα υπόλοιπα παιδιά της (δύο κορίτσια και τέσσερα αγόρια) προσπαθούν να συνηθίσουν την ιδέα.

Ο ένας από τους δύο γιους του Felix απομακρύνθηκε από κοντά του, όμως ο 20χρονος Kieran ήταν ένας από τους ανθρώπους που παρεβρέθηκε στην τελετή.

Πηγή:  newsbeast.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *