18/04/2024

Ζωντανό πρόβατο με δεμένα τα πόδια κάτω από τον καυτό ήλιο ως έπαθλο σε «πολιτιστικές» εκδηλώσεις!

0

Καταγγελία κατά παντός υπευθύνους για την κακοποίηση ενός πρόβατου κατά την διάρκεια των «πολιτιστικών» εκδηλώσεων της «Αντριάδας 2016» που διοργανώθηκαν στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης στις 20 Ιουνίου κατάθεσε σήμερα το πρωί στoν Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρο Τσόγκα η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων Κουφάλια» Ζωή Μποζαγλυκίδου.

KoufaliaThessalonikisProvato (5)Κάποιοι τουλάχιστον του έβαλαν νερό…

Η κα Μποζαγλυκίδου εξήγησε στο www.zoosos.gr  ότι διοργανωτής των εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Χαλκηδόνος όπως φαίνεται και στο σχετικό πρόγραμμα και το ζώο κακοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κουφαλίων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου που ενημερώθηκε στις 21 Ιουνίου για το είχε συμβεί την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ο Σύλλογος Ολυμπιακής Πάλης «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ διοργάνωσε παλαιστικούς αγώνες αναβιώνοντας ένα παλιό θρακιώτικο έθιμο και ως έπαθλο έδιναν στον νικητή ένα πρόβατο ζωντανό.

KoufaliaThessalonikisProvato (3)Αποκαμωμένο από την ζέστη, πεταμένο στο έδαφος με τρία πόδια δεμένα…

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες και το φωτογραφικό υλικό το πρόβατο ήταν δεμένο και στα τρία του πόδια πεταμένο στο γρασίδι εν μέσω καύσωνα χωρίς τίποτα να το προστατεύει από τον καυτό ήλιο.

Σύμφωνα με την Ζωή Μποζαγλυκίδου «Το ζώο ήταν τόσο τρομοκρατημένο που μετά βίας άνοιγε τα μάτια του, το έτρωγαν οι μύγες χωρίς να μπορεί να κουνηθεί, και έτρεμε από τον φόβο του, καθώς περνούσαν από πάνω του εκατοντάδες περαστικών, που το περιεργάζονταν, χωρίς όμως κανείς τους, να διαμαρτυρηθεί για το αποτρόπαιο του θεάματος.

KoufaliaThessalonikisProvato (2)Το ζώο ως έπαθλο και θέαμα…

Προς τιμήν τους, κάποια παιδιά, το λυπήθηκαν, και του έβαλαν ένα κεσεδάκι με νερό, και άλλα έβγαλαν φωτογραφίες που τις έστειλαν. Οπότε κι εγώ μαζί με το μέλος και νομικό σύμβουλο του συλλόγου, Νικόλαο Νακόπουλο, πήγαμε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά επί παντός υπευθύνου.

Πείτε μου πως εν έτη 2016,σε “πολιτιστικές” εκδηλώσεις, μπορούμε να είμαστε ΤΟΣΟ απολίτιστοι. Εκτός δηλαδή, ότι είναι παράνομο, παραβιάζοντας 2 άρθρα του Ν4039/12,είναι και εντελώς ανήθικο. Αλήθεια σε ποιόν μεσαίωνα ζούμε;

Antriada2016programmaΠως συνδιάζεται η παραδοσιακή πάλη με την κακοποίηση ενός ζώου;

Αλήθεια, γιατί δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, ειδικοί αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι που χαμογελάνε περιχαρής στον φωτογραφικό φακό, δηλώνουν άγνοια; Μα καλά… πέρα των παιδιών, κανέναν δεν συγκίνησε το μαρτύριο του έρμου του ζωντανού; Και νομίζετε εαυτούς “πολιτισμένους”;».

Η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων» μας εξήγησε ότι μετά την καταγγελία στην Εισαγγελία άρχισαν να δέχονται απειλές ενώ το πρόβατο το έχει μια γυναίκα η οποία δήλωσε ότι δεν θα το σφάξει.

Πηγή: zoosos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *