19/04/2024

Έφυγε ο πολιτευτής Γιώργος Παπαγεωργίου.

0
Σε ηλικία 58 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε νεκρός από τη γυναίκα του, μέσα στο σπίτι τους.
Η σορός του έχει μεταφερεθεί για νεκροψία-νεκροτομή.
Η Εξώδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 5μμ στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Αγίων Θεοδώρων.

To συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Γρηγοράκου για τον αδικοχαμένο φίλο του Γιώργο Παπαγεωργίου

Φίλε, Αδερφέ μου, ενάρετε δημότη, μαχητικέ πολιτευτή, Γιώργο Παπαγεωργίου, θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλες ακόμη προσφωνήσεις για να  σε περιγράψω καλύτερα αλλά δεν το κάνω γιατί θα μου ξέφευγαν και μερικές λίγο άκομψες για τις στιγμές, από αυτές που σου έλεγα όταν ήμασταν εν στενώ.

Κρατώ το αδερφέ και το φίλε γιατί αυτό υπήρξαμε όλα αυτά τα χρόνια, που αγωνιζόσουν ανιδιοτελώς για το καλό όλων μας αλλά και σαν πατέρες και οικογενειάρχες, σύντροφοι στην παρέα και στο ψάρεμα που τόσο σε χαλάρωνε, στις τρέλες και τις σαχλαμάρες που λέγαμε και κάναμε καμμιά φορά.

Παρόλο που είχες λύσει τα περισσότερα προβλήματά στην προσωπική σου ζωή, εντούτοις είχες αποφασίσει χρόνια τώρα να δίνεις καθημερινά τη μάχη για μια καλύτερη ζωή στους συντοπίτες και συνδημότες σου κόντρα στο κατεστημένο, στα κυκλώματα και στα συμφέροντα. Στον αγώνα αυτό, εκείνοι που τους χάλαγες “τη μαγιά” σε πολέμησαν και σε λοιδόρησαν για τις άοκνες προσπάθειές σου και όταν είδαν ότι δεν τα καταφέρνουν σε συκοφάντησαν, όμως εσύ δεν κρατούσες κακία σε κανέναν και τους μιλούσες με πάντα με καλοσύνη.

Ήσουν αποδεδειγμένα Επαναστάτης με πάθος και αίσθημα αληθινό για τον τόπο σου και προσπάθησες να συμπορευτείς με άλλους για να γίνει το όραμα σου πραγματικότητα, χωρίς να είσαι εξουσιομανής, αν και ήξερες ότι οι επαναστάσεις προδίνονται και καταρρέουν από τα μέσα, από το πάθος και την απληστία κάποιων ανθρώπων για εξουσία.

Έλεγες να προσπαθούμε να είμαστε καλοί άνθρωποι, καλοί και ενάρετοι δημότες. Εσύ το προσπάθησες και το πέτυχες, υπήρξες ένας δίκαιος και ενάρετος δημότης σε μια αβαθή τοπική αυτοδιοίκηση, έζησες στο φως, έμεινες έξω από την σκοτεινιά και τη δυσάρεστη οσμή των κυκλωμάτων και των παραταξιακών μηχανισμών που κυριαρχούν, πράγμα που δεν στο συγχώρεσαν.
Γι’ αυτό και πήρες λιγότερα από όσα σου ανήκαν, λιγότερες ευκαιρίες να προσφέρεις με την επιστημοσύνη σου στον τόπο σου. Αλλά και με αυτές τις ευκαιρίες που είχες έδωσες το στίγμα σου και του ήθους σου, έλαμψες και κέρδισες την εκτίμηση την αγάπη όλων αυτών που είχαν τη χαρά να σε γνωρίσουν και να φωτιστούν από το την παρουσία και την ύπαρξή σου.

Δεν «μήδισες» και δεν αλληθώρισες ποτέ προς την εξουσία και τις κάθε λογής «σατραπείες» που προσφέρει γι’ αυτό και σου αξίζουν τα δίκαια και τα ανεκτίμητα εύγε. Δεν χρειαζόταν να φύγεις για να έρθει ο έπαινος, τον είχες και εν ζωή, στο νου του απλού ανθρώπου που αγωνιούσες με τις αγωνίες του και στενοχωριόσουν με τις στενοχώριες του, τώρα απλώς θα γίνει μείζων.

Αγαπημένε μας Γιώργο, ήσουν τυχερός που είχες στο ταξίδι της ζωής σου σύντροφο τη Κλαίρη, αυτήν την θαυμάσια και δυνατή γυναίκα με την οποία πορεύτηκες στη ζωή και μεγαλώσατε δύο εξαίρετα κορίτσια για τα οποία καμάρωνες και καμαρώνουμε όλοι. Με τις 3 αυτές γυναίκες που λάτρεψες και σε λάτρεψαν είχατε φτιάξει την τέλεια οικογένεια και ζούσατε ευτυχισμένοι ενώ ταυτόχρονα είχατε δημιουργήσει μια ασπίδα γύρω σας που σας προστάτευε από τα φαρμακερά βέλη της ζήλειας και του φθόνου.

Ο πόνος τους είναι πολύ μεγάλος όπως και όλων μας γιατί έφυγες τόσο νωρίς. Φαίνεται ότι δεν ήθελες να γεράσεις, και αποφάσισες ότι δεν σου πάει ο ρόλος του ασθενή γι’ αυτό έφυγες γρήγορα.
Φίλε και αδελφέ Γιώργο, σου απευθύνω το ύστατο Χαίρε. Το κενό που αφήνεις είναι πολύ μεγάλο, προσωπικά ξέρω πως δεν θα βρω άλλον άνθρωπο να μαλώνω και να πειράζομαι καθημερινά, όπως κάναμε μαζί αλλά να ξέρεις ότι δεν θα πάψεις στιγμή να είσαι στη καρδιά μου.

Καλή αντάμωση, ο φίλος σου Γιώργος Γρηγοράκος

Πηγή: Korinthostv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *