25/04/2024

Είστε σίγουρες ότι ξέρετε να διαλέξετε σωστά ένα άρωμα;

0

Είστε σίγουρες ότι ξέρετε να διαλέξετε σωστά ένα άρωμα;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
collistarbenessereΣε όλες τις γυναίκες μας αρέσει να χρησιμοποιούμε αρώματα, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώνουμε την διάθεση μας και να αυξάνουμε την αυτοπεποίθηση μας. Άλλωστε το άρωμα μας προσδιορίζει και αφήνει το αφήνει το στίγμα μας. Για αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε προσεκτικές στην επιλογή τους η οποία πρέπει να είναι σύμφωνα με την προσωπικότητά μας και την χημεία του σώματός μας.

Όταν διαλέγουμε ένα άρωμα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα την διατροφή μας. Αν είναι πλούσια σε λιπαρά τόσο πιο έντονα θα μυρίζει επάνω μας το άρωμα που θα επιλέξουμε. Επίσης οι ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν και αυτές το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα με το πέρασμα των χρόνων, ένα άρωμα που συνηθίζαμε να φοράμε μπορεί να σταματήσει να μυρίζει τόσο όμορφα πια επάνω μας. Στις μεγαλύτερες ηλικίες ταιριάζουν καλύτερα τα έντονα αρώματα και έχουν διάρκεια. Ενώ στις μικρότερες ταιριάζουν περισσότερο τα αρώματα τα δροσερά και τα φρουτώδη.
Κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι ο τύπος του δέρματος. Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι απορροφά πολύ γρήγορα τα αιθέρια έλαια του αρώματος με αποτέλεσμα την μικρή ή ανύπαρκτη διάρκεια. Άρα πρέπει να επιλέγουμε αρώματα με πιο «συμπυκνωμένη» σύνθεση. Τα λιπαρά δέρματα που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα μπορούν να χρησιμοποιούν με ικανοποιητικά αποτελέσματα όποιο τύπο αρώματος θέλουν.
Για να διαπιστώσετε αν ταιριάζει το άρωμα που πρόκειται να αγοράσετε στην επιδερμίδα σας, ψεκάστε μικρή ποσότητα στο εσωτερικό του χεριού σας. Αφήστε να περάσουν 1-2 λεπτά πριν το μυρίσετε. Αν δεν είστε σίγουρες, αφήστε να περάσει τουλάχιστον ½ ώρα. Σε αυτό το διάστημα θα έχει ενωθεί με την μυρωδιά της επιδερμίδας σας και θα μπορείτε να καταλήξετε σε ασφαλές συμπέρασμα.
Ο κανόνας λέει ότι αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε βαριά αρώματα το πρωί και να τα προτιμούμε για τις βραδινές μας εξόδους.
Σε κάθε περίπτωση, όταν επιλέγουμε ένα άρωμα πρέπει να ταιριάζει σε αυτό που είμαστε και θέλουμε και να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα μας. Και τότε θα το κάνουμε πραγματικά «δικό μας».
FullSizeRender-3
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *