Χρ.Δήμας: Ανεπαρκείς οι κυβερνητικές δράσεις πρόληψης για τον επιβλαβή οργανισμό Xyella fastidiosa

0

Ανεπαρκείς οι κυβερνητικές δράσεις πρόληψης για τον επιβλαβή οργανισμό Xyella fastidiosa

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας για την ενδεχόμενη εξάπλωση επικίνδυνου βακτηρίου που πλήττει κυρίως ελαιόδεντρα στην νότια ΙταλίαΑνεπαρκείς οι κυβερνητικές δράσεις πρόληψης για τον επιβλαβή οργανισμό Xyella fastidiosa

Την ανάγκη αποφασιστικότερων κυβερνητικών πρωτοβουλιών προκειμένου να θωρακιστεί η ελληνική αγροτική παραγωγή από την εξάπλωση στη χώρα μας του βακτηρίου Xylella fastidiosa, τονίζει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Αφορμή στάθηκε η γραπτή απάντηση που έλαβε – έπειτα από ερώτησή του – από το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με την ελληνική ετοιμότητα για την αποτροπή εξάπλωσης του βακτηρίου που προκαλεί ταχεία ξήρανση και νέκρωση των ελαιόδενδρων στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας επισημαίνει ότι δεν αρκούν οι γραπτές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιμείνει και να επιτύχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας Αλιείας την περαιτέρω αυστηροποίηση και συγκεκριμενοποίηση των μέτρων – με άμεση εφαρμογή- για την μεταφορά δέντρων και φυτών από την Ιταλία σε άλλες χώρες. Παράλληλα θα πρέπει να ασκήσει επιστάμενες πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πραγματοποίηση όλων των εργαστηριακών μελετών που απαιτούνται για την ανεύρεση τρόπου εξόντωσης του μικροβίου στις καλλιέργειες των περιοχών που έχουν μολυνθεί.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *