23/04/2024

Αυτή είναι η 9χρονη ρεπόρτερ που διχάζει την κοινή γνώμη

0

Η ιστορία της είναι σίγουρα ξεχωριστή, το θάρρος και το θράσος που τη διακρίνουν άξια αναφοράς και τα όνειρά της αξιοζήλευτα. Ο λόγος για τη Hilde Kate Lysiak που στα εννιά της μόλις χρόνια είναι μια αξιόμαχη ρεπόρτερ. Τουλάχιστον…
Η Lysiak ήταν ούτως ή άλλως γνωστή στο Selinsgrove, μια μικρή κωμόπόλη 250 χλμ μακριά από τη Φιλαδέλφεια. Το περασμένο Σάββατο η φήμη της εξαπλώθηκε και μάλιστα ξεπέρασε τα αμερικανικά σύνορα. Στο τελευταίο της ρεπορτάζ επισκέφθηκε κοντινή πόλη έχοντας νωρίτερα λάβει πληροφορία για μια άγρια δολοφονία.

Λίγες ώρες αργότερα, το ρεπορτάζ της ήταν στον «αέρα» και συγκεκριμένα στη διαδικτυακή έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας που εκδίδει.

Πολλοί ενθουσιάστηκαν με τη δουλειά της, όπως, όμως, συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, υπήρχαν και κάποια αρκετά επικριτικά σχόλια, όπως το «γιατί δεν κάθεσαι σπίτι να παίξεις με τις κούκλες σου» ή το «τι έγινε, σταμάτησαν τα tea parties;».
Σε αυτή την περίπτωση, η Lysiak χρησιμοποίησε το καλώς εννοούμενο θράσος της, με πιο επιθετικό τρόπο και απάντησε κατάλληλα.
«Με εκνευρίζει το γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν πως επειδή είμαι 9 ετών, δεν μπορώ να γράψω και να καλύψω μια καλή ιστορία. Κάνουν λάθος. Έχω να πω σε όσους νιώθουν άβολα και θέλουν να καθίσω σπίτι μου ήσυχοι και να μην καλύπτω ειδήσεις και ειδικά δυσάρεστες, να σηκωθούν από τους υπολογιστές τους και να κάνουν κάτι ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες ειδήσεις».
Η Kate, αλλά και η μεγαλύτερή της αδελφή, έχούν δοθεί ολοκληρωτικά στο ρεπορτάζ και για όσους διερωτώνται αν οι γονείς τους εγκρίνουν το… χόμπι, η απάντηση είναι πως όχι μόνο το εγκρίνουν, αλλά το υποστηρίζουν.
«Όταν εργαζόμουν στη New York Daily News οι δύο μου κόρες μου ζητούσαν επιτακτικά να τις πάρω μαζί μου στη δουλειά. Σιγά σιγά κόλλησαν το μικρόβιο και μου έκαναν άπειρες ερωτήσεις. Αγαπούν με πάθος αυτό που κάνουν και δεν αποθαρρύνονται από τα αρνητικά σχόλια», δηλώνει στο Associated Press ο πατέρας, Matthew Lysiak.
Το μέλλον των κοριτσιών είναι μάλλον προδιαγεγραμμένο…

image image image
Πηγή: cnn.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *