Νίκος Ραζής – Γιατρός του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλει υγειονομική βόμβα από τους πρόσφυγες

0

 

Ο Νίκος Ραζής κάνει λόγο και για υγειονομική βόμβα. Συγκεκριμένα έχει γράψει στο Twitter:

«Επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα ψώρας στο λιμάνι του Πειραιά αναφέρει η πρόεδρος του ΔΣ του Ι.Σ. Πειραιά, Μαρία Καλαμάρη. (…) Φώναζα εδώ και εβδομάδες, ήρθε η δικαίωσή μου από τα πιο επίσημα χέιλη. Εύχομαι να μην βγω αληθινός για το κρούσμα φυματίωσης. (…) Φωνάζω ωρολογιακή βόμβα, φωνάζωωωωωω με ακούει κανείς; (…) Όσους εντόπισα με ψώρα τους εντόπισαν, αν και ήξερα πάνω από 15 περιστατικά εντοπίστηκαν οι μισοί. Με τους 4 φυματικούς που εντόπισα; (…) Ο ένας «φυματικός» εντοπίστηκε την Τετάρτη, τον πήγαν Τζάνειο, το έσκασε από το Τζάνειο, τον ψάχνει το υπουργείο Υγείας, λέτε να λέω αρλούμπες; (…) Είμαι υπεύθυνος των όσων γράφω, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, βρείτε τον φυματικό που το έσκασε από το Τζάνειο, επείγον εξετάστε τον, διαψεύστε με (…) Μάλλον ο μετανάστης που εντοπίστηκε με αιμόπτυση – βήχα στην Ε-2 Πειραιά είναι αθλητής του χόκεϊ επί πάγου για αυτό οι αρχές δεν ανησυχούν (…) Ένα ένα θα τα μαθαίνετε έτσι για να καταλάβετε πόσες ημέρες ήμουν μόνος, τώρα έχουμε και το πρώτο περιστατικό λεπτοσπείρωσης, στην Ειδομένη. Η λεπτοσπείρωση μεταδίδεται από ποντίκια στους ανθρώπους, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς».

Συγκλονιστικές καταγγελίες για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα προσφυγικά στρατόπεδα αλλά και για κινδύνους επιδημιών από τους πρόσφυγες – μετανάστες, κάνει μέσω Twitter ο γιατρός του Ερυθρού Σταυρού Νίκος Ραζής.

Ο Νίκος Ραζής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πρόσφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες σε όσους τις είχαν ανάγκη, φρόντισε και έντυσε μικρά παιδιά. Ως Ερυθροσταυρίτης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το καθήκον του.

razis1

Μετά όμως από τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών στον Πειραιά, ο Νίκος Ραζής αποφάσισε όχι μόνο να αποχωρήσει από το σημείο, αλλά και να καταγγείλει γεγονότα για τα οποία δεν μίλησε κανείς άλλος.

Όπως διαβάζουμε στο Twitter του, στις 31 Μαρτίου, «Επεισόδια χτες στην Ε2 Πειραιά, όπου Σύροι προσπάθησαν να λιντσάρουν πλήρωμα λιμενικών και πετούσαν πέτρες στον Ερυθρό Σταυρό. Δεν γίνεται φίλοι μου, το πρωί να μου ζητάνε να τους κάνω καλά και το βράδυ να μου πετάνε πέτρες και να θέλουν να μας λιντσάρουν, δεν γίνεται».

razis2

Αυτά τα δύο tweet έγιναν viral στο Twitter, όπως και η δημόσια δήλωση του γιατρού, ότι «Μετά τα χτεσινοβαρδινά γεγονότα αποχωρώ επίσημα από το ιατρικό team της ομάδας του Ερυθρού Σταυρού – Ε2 Πειραιά».

Ο γιατρός επίσης κατήγγειλε ότι «Όχι φίλοι μου, τα επεισόδια δεν έγιναν για τα μάτια μιας Αφγανής, τα επεισόδια έγιναν επειδή λιμενικοί έβαλαν στο αυτοκίνητο Σύρο με μαχαίρι».

Οι καταγγελίες του γιατρού είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί διαδικτυακές επιθέσεις από «τρολ», τα οποία των κατηγόρησαν ως «φασίστα».

Βεβαίως, ένας γιατρός που εθελοντικά πρόσφερε τις υπηρεσίες του και είναι Ερυθροσταυρίτης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι φασίστας, αλλά αυτά αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες για τους ανώνυμους υβριστές και συκοφάντες του διαδικτύου, που υπηρετώντας ιδεοληψίες δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η αλήθεια, όποια κι εάν είναι αυτή.

Ο Νίκος Ραζής έδωσε και ραδιοφωνική συνέντευξη, στην οποία κατήγγειλε τα ακόλουθα:

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *