20/04/2024

Αποφασισμένη να θέσει ζήτημα μείωσης ΦΠΑ η κυβέρνηση στην τρόικα

0

Αποφασισμένη να θέσει ζήτημα μείωσης ΦΠΑ η κυβέρνηση στην τρόικα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αποφασισμένη να θέσει ζήτημα μείωσης ΦΠΑ στην εστίαση είναι η κυβέρνηση, της  οποίας το οικονομικό επιτελείο  πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να θέσει το ζήτημα στην τρόικα.

Όπως φάνηκε άλλωστε από τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο χθεσινό του μήνυμα, το ζήτημα θα τεθεί και επισήμως τον Ιούνιο, αποτελώντας  ζήτημα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας.
Το επιχείρημα στο οποίο θα βασισθεί η κυβέρνηση είναι ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν θα υπάρξει μείωση στα έσοδα του Δημοσίου αλλά είναι και ευκαιρία να υπάρξει  αύξησή τους, λόγω και  της αναμενόμενης αύξησης  στην τουριστική κίνηση το καλοκαίρι που έρχεται.
Δεύτερο ζήτημα το οποίο θα θέσει προς διαπραγμάτευση η κυβέρνηση τον Ιούνιο με την τρόικα,  είναι η μείωση στον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως τα φετινά, με τη μείωση της κατανάλωσης λόγω της αυξημένης τιμής, το «ξεπάγιασμα» των νοικοκυριών και το νέφος αιθαλομίχλης που προκάλεσε η εκτεταμένη χρήση καυσόξυλων.
Και για τα δύο αυτά θέματα το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει ότι τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιηθεί το θετικό μομέντουμ για τη χώρα μας, αλλά είναι άγνωστο ακόμη αν θα καταφέρουν να κάμψουν τις αντιστάσεις της τρόικας.       

​​​Πηγή: star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *