Έρχονται κι άλλοι μετανάστες στα ελληνικά νησιά

0

Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Αρχές η συνεχής ροή μεταναστών στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ξυπνώντας μνήμες του περσινού καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιοποίησε το Συντονιστικό για τις προσφυγικές ροές, σήμερα, 28 Ιουλίου, 108 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν σε νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, οι 35 κατέφθασαν στη Λέσβο και οι 72 στη Χίο.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη συνεχή αυξητική ροή των μεταναστευτικών κυμάτων προς τα ελληνικά νησιά το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Ενώ το προηγούμενο διάστημα οι ροές ήταν σχεδόν μηδενικές, το τελευταίο δωδεκαήμερο, από 16 έως 28 Ιουλίου, ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν σε Χίο και Λέσβο υπερβαίνει τους 1.000.

Χθες το πρωί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα νησιά βρίσκονταν 9.140 άτομα, ενώ άλλα 85 έφθασαν στη διάρκεια της ημέρας.

Ενδεικτικά, στις 13 Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησαν να φθάνουν καθημερινά από 40-120 άτομα στα νησιά, το σύνολο των μεταναστών και προσφύγων ήταν 8.475 με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο στα hotspots και να σημειώνονται περιστατικά παραβατικότητας.

Στη Λέσβο, όπου στα δύο σημεία στο hotspot στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ μπορούν να φιλοξενηθούν 3.500 άτομα, παραμένουν πάνω από 3.800, ενώ στη Χίο, στο hotspot της ΒΙΑΛ, που είχε φτιαχτεί για προσωρινή φιλοξενία έως 1.100 ατόμων, σήμερα βρίσκονται 2.559.

Πηγή: kathimerini.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *