19/06/2024

Ντάισεμπλουμ προς Τσίπρα: Μετά το δημοψήφισμα το αίτημα της Ελλάδας για νέο δάνειο

0

“Το αίτημα για νέο πακέτο βοήθειας θα εξεταστεί βάσει του πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα της Κυριακής”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

EE571663EAABE4F05706F59B2CECDC18To αίτημα της Ελλάδας για νέα στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) θα εξεταστεί στη βάση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ.

“Το αίτημα για νέο πακέτο βοήθειας θα εξεταστεί βάσει του πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα της Κυριακής” αναφέρει η επιστολή του προέδρου του Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Ανάλογη ήταν η απόφαση και του σημερινού Eurogroup, το οποίο παρέπεμψε τις αποφάσεις για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως έχει προτείνει την αποδοχή της πρότασης των θεσμών, υπό ορισμένες τροποποιήσεις, με αντάλλαγμα την εκταμίευση νέου δανείου από τον ESM με παράλληλη εξέταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Θυμό και έκπληξη προκάλεσε στους εταίρους το διάγγελμα του πρωθυπουργού, οι οποίοι κάνουν πλέον λόγο για “νέο μνημόνιο” και βάζουν τέλος σε περαιτέρω συζητήσεις -μέχρι το δημοψήφισμα. H τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ήταν εξαιρετικά σύντομη, καθώς διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Σφοδρή επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε εκ νέου, νωρίτερα, στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, ωστόσο υποστήριξε ότι θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα μετά το “όχι”. 

 

Πηγή:  skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *