15/07/2024

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

0

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στόχος είναι να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε

Υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται στις 11 το πρωί οι…
παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κλειστό είναι από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας, ενώ από το 8 το πρωί είναι κλειστός και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία σε Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, αλλά και στους γύρω δρόμους, ενώ έχουν τοποθετηθεί και σχοινιά και κιγκλιδώματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των πολιτών στην παρέλαση.

Συγκεντρωμένα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Κοραή μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία φωνάζουν συνθήματα κατά του μνημονίου.

Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε «φρούριο» για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, προκειμένου να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε.

Η ΕΛ.ΑΣ. ακολουθεί το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόστηκε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Έτσι, έχει δημιουργηθεί στη συμπρωτεύουσα μια μεγάλη έκταση «νεκρής ζώνης» όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση.

Επί ποδός θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη 2.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν φτάσουν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.

Το σχέδιο για την αποτροπή εκτρόπων περιλαμβάνει, επίσης, κιγκλιδώματα και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές.

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρή αστυνομική παρουσία και ειδικές διαπιστεύσεις θα διεξαχθεί και η μαθητική παρέλαση και στην Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στις τοπικές παρελάσεις.

Όπως στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στην Αθήνα η παρέλαση θα είναι σχετικά σύντομη.

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας και στην Αθήνα είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση, χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο χώρο απέναντι από τους επισήμους.

Πηγή: in.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *