21/09/2024

Θελετε τον Προαστιακο στο Λουτρακι; Παρτε θεση.Με ποια λογικη; Προαστιακος μεχρι την Αιγαιου, ΚΤΕΛ εξω απ’ τον αστικο ιστο! Που ειναι η ποιοτητα ζωης;

17

Με ποια λογικη; Προαστιακος μεχρι την Αιγαιου, ΚΤΕΛ εξω απ’ τον αστικο ιστο! Που ειναι η ποιοτητα ζωης;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Είναι δυνατόν η ίδια η Δημοτική Αρχή να προτείνει την μεταφορά των υπεραστικών λεωφορείων έξω απ’ τον  αστικό ιστό,  δίπλα στο Α.Τ. Λουτρακίου
και από την άλλη να προτείνει να έρθει ο Προαστιακός μέσα στο Λουτράκι στην οδό Αιγαίου;
Επιτέλους ποιος είναι αυτός ο ΚΑΡΑ….ΑΣ που επιμένει να φτάσει ο Προαστιακός μέσα στο Λουτράκι; Μια χαρά τουριστικός προορισμός ήταν η πόλη μας για λίγους και καλούς όχι για πολλούς και μίζερους; Προάστιο των Αθηνών θα καταντήσουμε και θα βαράμε το κεφάλι μας, αλλά θα είναι αργά!
Και μη βιαστείτε να πείτε ότι είναι πολιτισμός η ανάπτυξη της συγκοινωνίας. Πολιτισμός είναι στις πολιτισμένες χώρες με ομοιογένεια πληθυσμού. Εδώ θα έρθει η Σάρα και η Μάρα, κάθε κακομοίρης τουρίστας και κάθε κλέφτης που θα μπορεί να πάρει ότι θέλει και να διαφύγει ανενόχλητος, τώρα και στο Λουτράκι!
Αφήστε που σαν εικόνα θα είναι ένα αγχωτικό μέρος όπου δε θα θέλει να έρθει όποιοσδηποτε μπορεί να κινηθεί ελεύθερα με το αυτοκίνητό του!

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ!
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΙΖΕΡΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Αν ήταν τόσο απαραίτητη η έλευση του προαστιακού ας ερχόταν μέχρι το Βασιλόπουλο, άντε μέχρι την περιοχή του Θρουβάλα όπως εύστοχα πρότεινε και ο κος Πετρίτσης, μόνο που ο ίδιος δεν είχε ως φαίνεται την επιμονή  να πείσει τους υπόλοιπους για τη θέση του. Έτσι συμπαρατάσσεται με όσους προτείνουν τη θέση στην Αιγαίου.
Μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και μόνο ένας τυφλός δεν καταλαβαίνει ότι τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, αφού οι δημότες θα επιλέγουν την αγορά της Πρωτεύουσας!
Ούτε οι Αγ. Θεόδωροι, κομμάτι του Δήμου μας είναι ευχαριστημένοι με τον Προαστιακό που παρεμπιπτόντως επίσης απέχει γύρω στα 3 χλμ από τον αστικό ιστό.
Ένα μας παρηγορεί και μας κάνει να ελπίζουμε ότι ίσως δε γίνει αυτό το τεράστιο σφάλμα. Η κατάσταση του ΟΣΕ και το μέχρι τώρα ποσοστό επιτυχιών της Δημοτικής μας Αρχής!

Δελτίου Τύπου του Δήμου:
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ευρεία σύσκεψη για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος Δέδες, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Νικολάου, ο Διευθυντής της Πολεοδομίας Μανος Μαυρογόνατος, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Παύλου, όπως επίσης ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας πολιτών για τον Προαστιακό στο Λουτράκι Δημήτρης Καραπατάς, ο καθηγητής του ΕΜΠ Θανάσης Βλαστός, ο Γιώργος Νάθενας Συγκοινωνιολόγος-Μαθηματικός και ο κ. Νάσος Κόκκινος Πολιτικός Μηχανικός –Συγκοινωνιολόγος.
Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι ο Προαστιακός, από τεχνικής άποψης, είναι εφικτό να φθάσει έως την οδό Αιγαίου και συμφωνήθηκε να γίνουν περαιτέρω ενέργειες για την υποστήριξη του ζητήματος.
Στη βάση αυτή τη Δευτέρα, 12/12 θα αποσταλεί στην ΕΡΓΟΣΕ πλήρης φάκελος με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στην επέκταση του έργου στο Λουτράκι.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης τόνισε σχετικά ΄΄ Για τη Δημοτική Αρχή η επέκταση του Προαστιακού είναι μείζον ζήτημα. Με συγκροτημένες πρωτοβουλίες θέτουμε το θέμα στους αρμόδιους φορείς και  αναζητούμε από κοινού τρόπο υλοποίησης του έργου΄΄.
Από το Γραφείο Τύπου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

17 thoughts on “Θελετε τον Προαστιακο στο Λουτρακι; Παρτε θεση.Με ποια λογικη; Προαστιακος μεχρι την Αιγαιου, ΚΤΕΛ εξω απ’ τον αστικο ιστο! Που ειναι η ποιοτητα ζωης;

  1. Eidame kai ta kala tou Kiatou pou marazonei, avti einai h anaptyxh pou fernei o proastiakos. Xereis kanenan Athinaio na phgainei gia psonia sto Kiato? posoi omos phgainoun ap to Kiato sthn Athina.Gemato to MALL

  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ πρωτοβουλίας πολιτών ΚΑΤΑ του Προαστιακου στο Λουτράκι; εγω προεδρος

  3. MHN EISTE ARNHTIKOI. H METAKINHSH TON POLITON ME TETOIOY EIDOYS OIKOLOGIKA MMM EINAI DEIGMA POLITISMOU. DEN MPOROUME NA AMFISBHTHSOUME TIS MELETES. ANTI NA XAROUME PALI TROGOMASTE METAXY MAS TI KAKO KI AYTO

  4. sas prokalw na deite thn eikona twn agiwn to kalokairi me karavania pou perpatoyn 3 xlm me ta taperakia kai tis omprelitses gia thn paralia!!!!!! tha mazepcoume ypografes gia na meinei o proastiakos oso pio makria ginetai!!!

  5. Συμφωνώ,μέσα στο λουτράκι (αιγαίου) ο προαστιακός θα είναι εγκλημα,γι’αυτό λέγεται προαστειακος γιατί περνά έξω τις πολεις,όλοι η σαβούρα θα έρθει πάλι.Πρέπει να γίνει μεχρι τον ισθμό & οι υπογραφες μουφα είναι του καραπατα

  6. Έχουμε παλαβώσει τελείως μου φαίνεται…

    Με ποιον τρόπο προεξοφλείται τι είδους τουρίστες θα έρθουν με το τρένο στο Λουτράκι; Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν και τώρα με λεωφορείο; Επίσης το ότι θα είναι μια αγχωτική είκονα και δεν θα μπορεί να μετακινηθεί κανείς ελεύθερα με το ΙΧ του είναι δικό σας αυθαίρετο συμπέρασμα…

    Ο προαστιακός πρέπει να φτάσει οπωσδήποτε μέσα στο Λουτράκι για να εξυπηρετεί τον κόσμο. Το λέει και μόνος του ο συγγραφέας του άρθρου ότι ούτε οι Αγ, Θεόδωροι είναι ευχαριστημένοι με την σημερινή κατάσταση, και πώς να είναι όταν το τρένο απέχει 3 χιλιόμετρα αντί να είναι κοντά στους Αγ. Θεοδώρους;

    Το τρένο είναι ένα οικολογικό, ασφαλές, ακριβές, φθηνό και γρήγορο μέσο και είναι μία χαρά λύση. Όσο περισσότερο πλησιάσει το Λουτράκι τόσο το καλύτερο για σας. Προτιμάτε τα τροχαία ατυχήματα και την μόλυνση των ΙΧ των φορτηγών, από ένα αθόρυβο και χωρίς ρύπους τρένο; Τα μποτιλιαρίσματα και τα διόδια/βενζίνες για να μετακινηθίτε προς Αθήνα όταν το τρένο εξασφαλίζει υψηλή ακρίβεια δρομολόγίων και χαμηλά κόμιστρα;

    Επίσης μην ξεχνάτε ότι πολλοί δήμοι κράτησαν την δική σας στάση, έδιωξαν το τρένο μακριά τους και τώρα μετανιώνουν γι’ αυτό. Μην κάνετε κι εσεις αυτό το λάθος!

  7. Αγαπητέ Γιάννη, σεβαστή η άποψή σου, αλλά όχι αποδεκτή. Θα προσπαθήσω να σε πείσω με επιχειρήματα.
    Το είδος του τουρισμού προεξοφλείται με παραδείγματα, όπου το πλέον κραυγαλέο και κοντινό είναι αυτό των Αγ. Θεοδώρων. Ο 13:42 το εξηγεί τόσο παραστατικά που εμείς τι άλλο να προσθέσουμε;
    Το λεωφορείο θα βγει έξω από τον αστικό ιστό όπως αναφέρουμε, βάσει της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Το αγχωτικό αποτέλεσμα δεν το αποδίδουμε στο κυκλοφοριακό, αλλά στην εικόνα μιας μικρής πόλης με τέτοιου είδους ογκώδη συγκοινωνία που σαν εικόνα και μόνο θυμίζει μεγαλούπολη, επειδή εκεί εξ’ άλλου έχει λόγο ύπαρξης.
    Για να μην παρερμηνεύονται τα γραφόμενα, οι Αγ. Θεόδωροι δυσανασχετούν για το είδος του κόσμου και όχι για την απόσταση, αν ρωτήσουμε Αγιοθωδορίτες θα προτιμούσαν να απέχει ακόμα περισσότερο.
    Ναι είναι οικολογικό το τρένο, αλλά το οικονομικό είναι κάτι που εξετάζεται. Δεν μετακινείται συνήθως κάποιος μόνος του, άρα δεν μετράμε ένα εισιτήριο, επίσης δεν φτάνει απαραιτήτως κατευθείαν στον προορισμό του, άρα χρειάζεται και άλλα έξοδα μετακίνησης. Οι συνθήκες στον προαστιακό δεν είναι και οι καλύτερες, το επιβεβαιώνουν όσοι τον χρησιμοποιούσαν εξ’ ανάγκης από την Κόρινθο. Ενδεικτικά αναφέρουμε το καλοκαίρι όπου οι επιβαίνοντες ασφυκτιούσαν δίχως κλιματισμό.
    Τα φορτηγά νομίζω ότι δε θα τα αποφύγουμε με την έλευση του προαστιακού αφού δεν προορίζεται να τα αντικαταστήσει.
    Επίσης μιας και αναφέρθηκε το λεωφορείο ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα υπάρχον μέσο μετακίνησης, με στάση σε σημείο της Αθήνας που εξυπηρετεί όσους επιλέγουν τα ΜΜΜ. Για τους υπόλοιπους υπάρχει ο σταθμός της Κορίνθου, δεν είναι δα και τόσο μακριά!

  8. Ποιός καραπατας αλλοι κρυβονται από πίσω & το κοροϊδεύουν το παιδί ! Θα γυρίσουμε 15χρονια πίσω εάν έρθει μέσα ο προαστιακος.Όλα έξω κτελ,προάστια..στον ισθμό.Ο υπογραφών με 2500 υπογραφες από πίσω(σε φάγαμε) !!!

  9. οι βαλτοί του Γκιώνη έπιασαν δουλειά τρέμουν άμα γίνει το έργο μήπως δεν ξαναβγεί δήμαρχος ο φίλος τους

  10. ο Καραπατάς είμαι όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να έρθει στο κατάστημά μου να δεί όλα τα στοιχεία…τα παρόν ιστολόγιο θα πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου την προεκλογική δέσμευση του δημάρχου και την βούληση όλων των φορέων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και τις εισηγήσεις της τεχνικής υπηρεσίας των καθηγητών συγκοινωνιολόγων και του πλέον αρμόδιου που είναι ο ΟΣΕ..Το να προσπαθείς να επιβάλεις την γνώμη σου με φόβο και χωρίς να λές τίποτα για τα δεκάδες οφέλη,είναι επικίνδυνο και φυσικά ποινικά κολάσιμο γεγονός .Τα φοβικά βαλτά ανθρωπάκια που υπάρχουν μόνο για να υβρίζουν και να συκοφαντούν πίσω από την ανωνυμία δεν μπορούν να εκφράζουν την τάξη.Αλήθεια όταν ο Γκίωνης πάλευε να πάει το τρένο έξω από το καζίνο που ήσασταν ρε βαλτοί ρε εχθροί της πόλης που θέλετε να πηγαίνει ο κόσμος με τέτοια φτώχεια να δαπανά 15 ευρώ ταξί για να πηγαίνει στον Ισθμό και όπου αλλού σας βολεύει εσάς . ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΑΣ

  11. αυτόκλητε συγκοινωνιολόγε τι παπαγαλίζεις ρε φερέφωνο προαστιακός είναι η σιδηροδρομική σύνδεση μεγάλων αστικών κέντρων [΄όπως Αθήνα] με τις πόλεις δορυφόρους π.χ Χαλκίδα Στυλίδα και Λουτράκι με τους τερματικούς σταθμούς να βρίσκονται μέσα στις πόλεις.Οι σταθμοί που βρίσκονται πάνω στον σιδηροδρομικό διάδρομο Αθήνας-Πάτρας βρίσκονται στις παρυφές των πόλεων γιατί η γραμμή είναι υψηλών ταχυτήτων.Από το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά που έγινε άρση του καποτάζ θα έρχονται ξένα πλοία και θα αποβιβάζουν τουρίστες.Αφήστε ρε εχθροί της πόλης να μείνει κανένα μαγαζί ανοικτό που θα κλείσουν όλα.Αφήστε να λυθεί το κυκλοφοριακό που στραγγαλίζει την πόλη και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών.Υπάρχουν σπουδαστές από το Λουτράκι στην Αθήνα που με μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών δεν θα πληρώνουν ενοίκιο για να μένουν Αθήνα και θα επιστρέφουν Λουτράκι.Έχετε σκεφθεί τα άτομα με κινητικές δυσκολίες πως θα πάνε στο προορισμό τους αφού μόνο ο προαστιακός διαθέτει υποδομές.Έχετε καταλάβει ότι με τους Αγίους Θεοδώρους είμαστε ένας δήμος και με τον προαστιακό θα μπορούν οι πολίτες γρήγορα και οικονομικά να μετακινούνται ανάμεσα στις δύο πόλεις.Τέλος το καζίνο γιατί αν αυτά που λέτε είχαν δόση αλήθειας ήρθε στην διαβούλευση για τον προαστιακό και κατέθεσε προσφορά να νοικιάζει 2 βαγόνια σε κάθε δρομολόγιο.Αυτό και μόνο φανερώνει την σημαντικότητα του έργου.

  12. Γράψε ρε συκοφάντη το όνομα σου για να μας πεις για αυτούς που κρύβονται πίσω μου πρωτομάστορα της λάσπης που νομίζεις με ύβρεις και βλακείες θα μας ξεθεμελιώσεις τα νόμιμα δικαιώματα μας για να υλοποιηθεί το σχέδιο του Γκίωνη στάση στο Βασιλόπουλο και μετά από καμιά δεκαριά χρόνια όταν χτιστεί όλο το Λιβαδάκι να τερματίζει στην Παπανικολάου σε θέση κοντά στο Καζίνο.

  13. στην βάση ενός οργανωμένου σχεδίου από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και με την υποστήριξη του Ε.Μ.Π. και φυσικά της ΕΡΓΟΣΕ θα δομηθεί ένα σύγχρονο βουλεβάρτο.Το οποίο θα περιλαμβάνει ένα αναβαθμισμένο σύστημα δρόμων, πεζόδρομων ,ποδηλατοδρόμων και μέσων σταθερής τροχιάς που θα αναπτυχθούν στα 40 μέτρα πλάτος της νέα υπό διάνοιξη οδού Κορίνθου από Αιγαίου μέχρι Παπανικολάου.Τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια γιατί εκτός ότι θα φτάσει ο προαστιακός μέχρι την οδό Αιγαίου και οι πολίτες δεν θα χρειάζονται να δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά και θα βρίσκονται σε ακτίνα πεζού τόσο από το κέντρο του Λουτρακίου και την παραλία όσο και από τα δύο μεγάλα parking του δήμου στην Λέσχη αξ/κών και στην οδό οικονόμου.Το μεγάλο όφελος για την πόλη είναι ότι θα γίνει η επέκταση σχεδίου πόλης αφού αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει εξαιτίας της υψομετρίας της γραμμής, η οποία θα καταβιβαστεί στο σημείο που θα προβλέψει η τεχνική υπηρεσία του δήμου.Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, αναφέρουμε ότι δεξιά και αριστερά.της σιδηροδρομικής γραμμής υπάρχουν περίπου 8 μέτρα πλάτος γης που ανήκουν στον ΟΣΕ.Τα μέτρα αυτά με πράξη αναλογισμού θα παραχωρηθούν στον δήμο ανέξοδα για να κατασκευαστεί ο προβλεπόμενος από το γ.π.σ.πεζόδρομος. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία πάνω σε αυτό το θέμα παρακαλώ να έρθετε σε επαφή με τον γράφων Δημήτρη Καραπατά στο κατάστημα του που βρίσκεται Χατζοπούλου2 Λουτράκι. Με μεγάλη χαρά θα απαντήσω σε οποιοδήποτε πολίτη ή δημοσιογράφο που επιθυμεί την ενημέρωση

  14. Με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε να είχαμε κατασκευάσει ούτε μετρό ούτε προαστιακό ούτε τίποτα.Ξεχνάτε τον ρόλο που έπαιξαν τα μέσα σταθερής τροχιάς στους Ολυμπιακούς.Σε όλες τις πόλης της Ευρώπης μέσα στα κέντρα είναι οι σταθμοί. Αν δεν ήταν τα μέσα σταθερής τροχιάς θα βλέπαμε ακόμη τις εικόνες του 80 στην Αθήνα που για να πας 2χλμ. ήθελες 2 ώρες μην τυχόν έρθει κανένας μικροαστός από την κυψέλη στην Κηφισιά ρε παιδιά τι είναι αυτά που λέτε ο προαστιακός πρέπει να έρθει τέλος.Ας γίνει επιτέλους κάτι σε αυτόν τον τόπο.

  15. Βάλτε διόδια στην είσοδο της πόλης και να ζητάτε καθαριστικό της εφορίας και όποιος δεν έχει φράγκα να μην μπαίνει στο Λουτράκι αν γίνει αυτό εγώ θα συμφωνήσω να μην έρθει ο προαστιακός.Λες και τώρα που δεν υπάρχει προαστιακός έρχονται μόνο μεγιστάνες κάντε μια βόλτα στην παραλία να δείτε τι γίνεται από πακιστανούς ρεεεεε αυτούς ο προαστιακός τους έφερε ή μήπως τα κτελ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *