26/04/2024

«Ένας άνδρας κωπηλατεί μέσα σε ένα ατελείωτο ποτάμι από σύννεφα». Ο 18χρονος Αιγύπτιος έστειλε μέιλ και «πήρε τη δουλειά» από τους Pink Floyd

0

Ahmed Emad Eldin, Pink Floyd, the endless river, εξώφυλλο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

εξώφυλλο πινκ φλοιντ αντρας που κοπηλατει«Ένας άνδρας κωπηλατεί μέσα σε ένα ατελείωτο ποτάμι από σύννεφα».

Ο 18χρονος Αιγύπτιος έστειλε μέιλ και «πήρε τη δουλειά» από τους Pink Floyd 1 Στις 10 Νοεμβρίου 2014 οι Pink Floyd θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους νέο studio album, 20 χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «The Endless River». Ο δίσκος – αφιέρωμα στον κιμπορντίστα Rick Wright, που «έφυγε» χτυπημένος από την επάρατο νόσο το 2008, έχει σημείο αναφοράς τη μουσική που προέκυψε όταν παράλληλα, δούλευαν το άλμπουμ «The Division Bell» το 1994. Το συγκρότημα έδινε πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα στα εξώφυλλα των δίσκων του και μετά τον πρόσφατο θάνατο του, μυθικών διαστάσεων γραφίστα Storm Thorgerson, του ανθρώπου που βρισκόταν πίσω από όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των δίσκων τους, οι Pink Floyd έπρεπε να αναζητήσουν νέο δημιουργό για τον επικείμενο δίσκο τους.

Η δημιουργική ομάδα των Pink Floyd αφιέρωσε ατελείωτες ώρες αναζήτησης στο Διαδίκτυο σε ιστοσελίδες ψηφιακών φωτογραφιών και έργων τέχνης, μέχρι που επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα behance.com. Εκεί, ένας δημιουργός με πολλά «κλικ» επισκεψιμότητας και προτίμησης τράβηξε την προσοχή τους και επικοινώνησαν μαζί του μέσω e-mail. Ο 18χρονος Αιγύπτιος Ahmed Emad Eldin, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κλήθηκε να γεμίσει το κενό του Thorgerson και να προσφέρει ένα αποτέλεσμα τουλάχιστον εφάμιλλο του εκλιπόντα γραφίστα ο οποίος, εκτός από τους Pink Floyd, φιλοτέχνησε εξώφυλλα για δίσκους μουσικών μεγαθήριων όπως Led Zeppelin, Black Sabbath, Scorpions, Peter Gabriel, Genesis, Europe, Bruce Dickinson, Dream Theater, The Cranberries, Muse, Rival Sons κ.ά.
Ο νεαρός Αιγύπτιος γραφίστας ξεκίνησε να σχεδιάζει από τα 13 του χρόνια. Το έναυσμα του ήταν οι καλλιτεχνικές εικόνες που έβλεπε σερφάροντας στο διαδίκτυο. Μέσω e-mail προς τους Pink Floyd, αναφέρθηκε στην έμπνευση πίσω από το σχέδιό του, που έμελλε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας δημιουργικής συνεργασίας: «Κάθε σχέδιο έχει τους δικούς του όρους. Το συγκεκριμένο προέκυψε σκεπτόμενος τη ζωή και τη φύση, όλα όσα κρύβονται πέρα από τον κόσμο όλων των γοητευτικών πραγμάτων που δεν έχουμε δει ποτέ – αρκετά για να δημιουργήσουμε εκατομμύρια διαφορετικά, εκπληκτικά συναισθήματα και ό,τι μπορεί να μας οδηγήσει σε νέους ορίζοντες.» Το εξώφυλλο του δίσκου απεικονίζει έναν άνδρα με το ξεκουμπωμένο του πουκάμισο, να ανεμίζει, ενώ κωπηλατεί μέσα σε ένα «ατελείωτο ποτάμι» από σύννεφα. Μια εικόνα ονειρική, διφορούμενη, παραισθησιογόνα και ταυτόχρονα παράξενα ελπιδοφόρα. Όσο για τον τίτλο του δίσκου, «The Endless River». Ένα καλά προπονημένο μουσικό «αυτί» και μία πολλή καλή μουσική «μνήμη» αρκούν για να καταλάβει κανείς ό,τι «κρύβεται» προς το τέλος των στίχων του αριστουργηματικού τραγουδιού «High Hopes» από τον 14ο δίσκο των Pink Floyd, «Division Bell», που κυκλοφόρησε στη Βρετανία στις 28 Μαρτίου 1994.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προ-παραγγελίες για το νέο άλμπουμ των Pink Floyd, «The Endless River», οι οποίες, όπως δείχνουν τα νούμερα, αναμένεται να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ προπώλησης.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=41O2PmucBn4]

Πηγή: www.mixanitouxronou.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *