Πανεύκολα νέα κόλπα για να χάσετε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες

0

Πανεύκολα νέα κόλπα για να χάσετε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πανεύκολα νέα κόλπα για να χάσετε 5 κιλά σε 2 εβδομάδεςΠανεύκολα κόλπα για να χάσετε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες

Για δίαιτες εξπρές έχουμε ακούσει (για να μην πω δοκιμάσει). Για θαυματουργές λύσεις επίσης. Τα πράγματα όμως τελικά είναι πιο απλά.

Ακολουθούν 5 τακτικές με 20 ιδέες για να χάσετε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες επειδή όλοι έχουμε κουραστεί να προσπαθούμε, να κόβουμε απολαύσεις, να ιδρώνουμε στα γυμναστήρια και πάλι να μη χωράμε στα ρούχα μας.

Πετάμε παλιές δίαιτες και ξεκινάμε νέες, διαιτητικές τακτικές, που επιτέλους θα φέρουν αποτελέσματα.

Τομέας 1ος: Διατροφή

Εν αρχή ην η σαλάτα… και όπως αναφέρει και έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβανία, αν ξεκινήσετε με σαλάτα στο υπόλοιπο της ημέρας, όλοι θα έχετε όρεξη να καταναλώνουμε πολύ λιγότερες θερμίδες. Σαλάτες με άφθονα, πολύχρωμα και γευστικά λαχανικά, χωρίς περίτεχνες σος ( ναι εδώ ξεχάστε τη μαγιονέζα, αντικαταστήστε με γιαούρτι αν θέλετε) εγγυώνται τουλάχιστον 10% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ξεγελάστε τη σος. Πάρτε με το πιρούνι σας λίγη σος, που την έχετε δίπλα από τα λαχανικά σας (και όχι πάνω από αυτά). Γευτείτε τη και έπειτα ξεκινήστε με τα λαχανικά σας. Αυτό θα σας σώσει από εκατοντάδες (χωρίς υπερβολή) θερμίδες.

Δύο ορεκτικά παρακαλώ. Όταν βγείτε έξω με το/ την σύντορφό σας ή φίλους επιλέξτε ένα πιάτο ζυμαρικά και μία σαλάτα ή σούπα από τη στήλη των ορεκτικών και όχι ένα ορεκτικό και ένα κυρίως πιάτο.

Προσοχή στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Επιλέξτε μικρά και υγιεινά σνακ. Έτσι θα έχετε γεύση και ποικιλία, που θα μετριάσουν το αίσθημα της πείνας.

Εθιστικός καφές. Απολαύστε τον καθημερινό καφέ σας αλλά αποφύγετε τις περίπλοκες εκδοχές του, που προσθέτουν πολλές και περιττές θερμίδες.

Μια χούφτα φιστίκια ή οποιοσδήποτε άλλος ξηρός καρπός ημερησίως, είναι ένα ιδανικό σνακ, που σας χορταίνει και σας βοηθά να απαλλαγείτε από περιττά κιλά, γρήγορα και υγιεινά.

Το λευκό είναι το χρώμα των τροφίμων με υψηλότερες θερμίδες. Bagels, πατάτες, ψωμί, ρύζι, μακαρόνια κ.λπ αντικαταστήστε τα με αντίστοιχα προϊόντα ολικής αλέσεως.

Τομέας 2ος: Άσκηση

Περπάτημα και ομιλία. Όταν χτυπά το τηλέφωνό σας, απαντήστε και σηκωθείτε όρθιοι. Αν μιλάτε και περπατάτε συγχρόνως, για παράδειγμα αν το κάνετε αυτό για 10 λεπτά κάθε μέρα, τότε θα κάψετε σχεδόν 1.000 θερμίδες μέσα σε ένα μόλις μήνα.

Ο μέσος άνθρωπος καίει 100 θερμίδες ανά ώρα όταν κάθεται και 140 ανά ώρα όταν στέκεται. Με απλά, μαθηματικά δηλαδή προσπαθήστε να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ακόμα και στη δουλειά σας.

Το ημερολόγιο της άσκησης. Καταγράψτε την προπονητική σας πορεία και προσπαθήστε κάθε φορά να σπάσετε τα δικά σας ρεκόρ. Αυτό θα σας βοηθήσει να ασκείστε καθημερινά όλο και πιο δυναμικά.

Γίνετε και πάλι παιδιά. Διευρύνετε τον ορισμό της φυσικής σας δραστηριότητας κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα με ομαδικά παιχνίδια. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, ακόμα και κούνιες στην παιδική χαρά θα σας απαλλάξουν γρήγορα από περίπου 120 θερμίδες κάθε 20λεπτο.

Τομέας 3ος: Καθημερινές συνήθειες

Ο ύπνος αδυνατίζει. Κι όμως ο ποιοτικός 8ωρος ύπνος μειώνει την έκκριση κορτιζόλης, που ρυθμίζει τα επίπεδα στου στρες και της όρεξης. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου κάνει το σώμα να καίει λιγότερους υδατάνθρακες, αποθηκεύοντας κατ’ επέκταση περισσότερο λίπος.

Διπλασιάστε την πρόσληψη πρωτεΐνης.Σύμφωνα με τη μελέτη του Donald K. Layman, του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, το αμινοξύ λευκίνη, που βρίσκεται στο κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα αυγά, μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση του μυϊκού ιστού.

Με την ίδια λογική συνίσταται να καταναλώνετε καθημερινά γαλακτοκομικά προϊόντα.Ένα κομμάτι τυρί ή ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι μπορεί να τονώσει το μεταβολισμό. Άνθρωποι που κόβουν 500 θερμίδες την ημέρα από τη διατροφή τους, ενώ καταναλώνουν τρεις φορές την ημέρα γαλακτοκομικά προϊόντα έχασαν, σύμφωνα με έρευνα, περισσότερα από 3 κιλά μέσα σε 3 εβδομάδες.

Τομέας 4ος: Ενυδάτωση

Το νερό είναι ο καθημερινός σας σύμμαχος στη μάχη με τα κιλά και ο λόγος είναι απλός: το σώμα συχνά παρερμηνεύει την πείνα με τη δίψα.

Ένα μήλο περιέχει 5 γραμμάρια φυτικών ινών, που καλύπτει την αίσθηση της πείνας, ενώ ενυδατώνει τον οργανισμό σας, περιορίζοντας σημαντικά τη διάθεση για ένα ανθυγιεινό σνακ.

Το τσάι, ειδικά το πράσινο τσάι, μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό στην καύση θερμίδων. Έχει αντιοξειδωτική δράση και μπορείτε να το απολαμβάνετε καθημερινά χωρίς περιορισμούς (εκτός από τη ζάχαρη που μάλλον πρέπει να σταματήσετε να προσθέτετε).

Τομέας 5ος: Το πρωινό

Μια μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ήταν επιμελείς στο πρωινό τους κάθε μέρα, όχι μόνο ανέτρεψαν τις πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι και να αναπτύξουν διαβήτη κατά 35 έως 50%, αλλά  έχασαν λίπος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Γίνετε επιλεκτικοί στο ψωμί. Επιλέξτε καρβέλια ολικής αλέσεως ως πρώτο συστατικό για ένα πλήρες και υγιεινό πρωινό και βεβαιωθείτε ότι κάθε φέτα περιέχει τουλάχιστον 2 γραμμάρια φυτικών ινών.

Πλύνετε τα δόντια σας μετά το πρωινό (και μετά από κάθε γεύμα) Η τακτική αυτή όχι μόνο διασφαλίζει τη στοματική σας υγιεινή, αλλά λειτουργεί και σε ψυχολογικό επίπεδο, απωθώντας το αίσθημα της πείνας.

 

Πηγή: Celebrity

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *