15/07/2024

1η Ετήσια Ημερίδα 2011 – 2016 Στοχευμένες Δράσεις

3

1η Ετήσια Ημερίδα 2011 - 2016 Στοχευμένες ΔράσειςΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Η Πελοπόννησος, και ιδιαίτερα η Κορινθία, χαρακτηρίζεται από πλούσιο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον, καθώς και από παραδοσιακούς οικισμούς που προσθέτουν στην αισθητική του τοπίου, παράμετροι σημαντικοί που αποτελούν τους πυλώνες προσδιορισμού και προώθησης του τουριστικού προϊόντος.
Σταδιακά, το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού (μαζικός τουρισμός) οδηγεί σε υποβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος. Συνεπώς, στόχευση του κορινθιακού τουριστικού προϊόντος θα πρέπει να είναι ο επαναπροσδιορισμός του χαρακτήρα του ο οποίος πλέον θα προσβλέπει στην συναισθηματική σύνδεση του τουρίστα/ επισκέπτη με την καθημερινότητα μιας περιοχής, τους ανθρώπους της, τις φυσικές της ομορφιές, με τις ιστορίες που σχετίζονται με αυτήν ή ένα αξιοθέατο φυσικής ή πολιτισμικής κληρονομιάς της, που θα δώσει στο brand – name «Κορινθία». Ως τουριστικό προορισμό, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που θα τον κάνει μοναδικό και θα τον διαφοροποιήσει από όλους τους υπόλοιπους προορισμούς.
Αυτή η ξεχωριστή εμπειρία θα έχει ως κύριο στόχο την δημιουργία στην Κορινθία, αλλά και στην Πελοπόννησο γενικότερα, brand ξενοδοχειακών αλυσίδων «Τουρισμού Ποιότητας και Εξειδίκευσης» και την προώθηση συγκεκριμένων μορφών του τουριστικού προϊόντος όπως είναι οι ακόλουθοι:

·       Τουρισμός περιπέτειας

·       Θαλάσσιος – υποθαλάσσιος τουρισμός

·       Πολιτιστικός

·       Οινοτουρισμός

·       Επαγγελματικός τουρισμός

Σκοπός είναι η μόχλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων, των τουριστικών και συναφών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα συντάξουν και θα υλοποιήσουν με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Επιμελητήρια, ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού στο πλαίσιο της Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής.

Η 1η ετήσια Ημερίδα με θέμα την Τουριστική Ανάπτυξη Κορινθίας (Τ.Α.Κ.), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/11/2011 και ώρα 7 μ.μ. στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στο Sikyon Coast Hotel & Resort.

Η Ημερίδα τελεί υπό την στήριξη της, 1ης αιρετής, Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Επιμελητηρίου Κορινθίας και της Συνεταιριστικής
Τράπεζας Πελοποννήσου.

Κύριοι Ομιλητές είναι οι:

κ. Π.Τατούλης – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

κ. Β.Νανόπουλος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας

κ. Π.Καλλίρης – Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

κ. Π.Λιαργκόβας – Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

κ. Γ.Δαλαμαρίνης – Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου

Την εκδήλωση συντονίζει ο Περιφ. Σύμβουλος Πελοποννήσου ,κος Λάμπρος Μπούκλης

Σκοπός είναι η μόχλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων, των τουριστικών και συναφών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα συντάξουν και θα
υλοποιήσουν με την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Επιμελητήρια, ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού στο πλαίσιο της Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “1η Ετήσια Ημερίδα 2011 – 2016 Στοχευμένες Δράσεις

  1. το συναρπαστικό της ημερίδας (όπως και πολλές άλλες) είναι ότι κανένας απο τους ομιλητές δεν γνωρίζει περί τουριστικής ανάπτυξης και προβολής – Ελλάς το μεγαλείο σου !!!!

  2. το καλο παντως φιλε Γιαννη ειναι οτι γινονται τετοιου ειδους ημεριδες, γιατι αλλιως δε θα υπηρχε τουρισμος, μονο τουριστες. Φαντασου ομως ποσο ικανοι και πολυμηχανοι ειναι οι συγκεκριμενοι ομιλητες για να συμμετεχουν ως τετοιοι…

  3. Γιατι το Λουτρακι δε συμμετεχει σε αυτη την ημεριδα; Δεν εχει σχεση με τον τουρισμο η δεν ανηκει στην Κορινθια;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *