20/05/2024

Τι είδαμε στη Συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων 17 11 2011;

0

Επισκεφθείτε μας σε λίγο για τα videos
Προς το παρόν σας τα λέμε όπως τα αντιληφθήκαμε.

Τι είδαμε στη Συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων 17 11 2011;
Πρώτα απ’ όλα ο,τι είδαμε το είδαμε θολά, λόγω της κάπνας απ’ το τσιγάρο που έκανε το τοπίο ομιχλώδες. Η στιφάδα του καπνού επεκτάθηκε και στη θεματογραφία.
* Αρχικά έγινε αναφορά στην επέτειο του Πολυτεχνείου από τον Πρόεδρο της Κοινότητας και των Αντιδήμαρχο κο Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τρεις φορές τον κο Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του να αναφερθεί στην ιστορικότητα της ημέρας, τόσο που αισθανθήκαμε η μορφή του να επισκιάζει τους ήρωες που τιμώνται.
* Η Τοπική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων επαφίεται στις χορηγίες και τις αγαθοεργίες. Πρωτοστατεί ο κος Πρόεδρος που προκειμένου να περισώσει την τιμή του Δήμου, χρηματοδοτεί το γκρέιτερ που χρειαζόταν για τη διεξαγωγή αγώνων moto cross, με το ποσό των 700 € από ιδίους πόρους και μεταξύ αστείου και σοβαρού λέει ότι θα συνεχίσει να κάνει τέτοιες ηρωικές χειρονομίες για όσο αντέξει!
* Τα γεύματα που παρέχει η Motor Oil για τη σίτιση των απόρων για τους Αγ. Θεοδώρους που «τρώνε» όλη τη ρύπανση, είναι λίγα – μόλις 10, γιατί οι Κορίνθιοι να παίρνουν 70; Εξάλλου είναι λογικό ότι όσο περισσότερα τα γεύματα, τόσο λιγότερη η ρύπανση, σχέση ανάλογη.
* Τέλος το Καρναβάλι, φίλε Μιχάλη, άδικα κουράζεσαι! Όλα τα χρήματα να διατεθούν για τους απόρους. Τώρα γιατί είναι λογικό να δαπανηθούν 700 ευρώ για να έρθουν 150 άτομα σε αγώνες moto cross, ενώ είναι παράλογο να ξοδευτούν χρήματα στο Καρναβάλι που προσελκύει ιδανικά πλήθος τουριστών, εμείς δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε. Μήπως επειδή το ένα γίνεται στους Αγ. Θεοδώρους ενώ το άλλο στο Λουτράκι;
* Ντροπή που το λέμε, ντροπή και που το κάνετε. Μα να αφοδεύετε όπου να ‘ναι Λαϊκοί άνθρωποι; Δημιουργείτε προβλήματα στους περίοικους, να πάτε στις χημικές τουαλέτες, αλλά μέχρι να τις βρείτε…
* Τελικά η Τοπική Κοινότητα, αφού προηγήθηκε ο Δήμος, σθεναρά αντιστέκεται στην καταβολή του φόρου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ότι αντιστέκεται όπως και ο Δήμος είναι γεγονός. Το πώς δεν το καταλάβαμε. Πως επωφελείται ο Δημότης από αυτή τη στάση συμπαράστασης του Δήμου; Γιατί μεγάλα και εμπνευσμένα λόγια ακούσαμε πολλά.
* Άλλη μια οικονομική παρηγοριά από την παρουσία της Motor Oil, ο Πράσινος Φόρος  συρρικνώθηκε στο ευτελές ποσό των 499 χιλιάδων €, ούτε καν 500, με επιφύλαξη λέει ο κος Νικολάου.
Σπεύδουμε να διευκρινίσουμε ότι το ποσό δεν προκύπτει άμεσα από την Motor Oil, απλώς είναι μέρος των χρημάτων που παρακρατούνται από τον Έλληνα πολίτη, όποτε χρησιμοποιεί προϊόντα όπως η βενζίνη κτλ. Ύστερα κατανέμονται στους Δήμους που επεξεργάζονται τέτοια υλικά, τώρα επεκτείνεται αδίκως και σε Δήμους που απλώς φιλοξενούν δεξαμενές πετρελαίου, αν και είναι πασιφανές ότι το περιβάλλον τους δε ρυπαίνεται το ίδιο. Τελικά το ποσό που αναλογεί εν προκειμένω στο Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων μικραίνει απίστευτα.
* Εν ολίγοις αυτά, και να προσέχετε μη χτυπήσετε, σε όσους χτύπησαν ήδη – περαστικά, κα Βλαστάρη

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *