08/05/2024

Ώρα της γης στο Λουτράκι… μας κόψαν απόψε το φως… ποια είναι τα υπέρ

0

Ώρα της γης στο Λουτράκι… μας κόψαν απόψε το φως… ποια είναι τα υπέρ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=i-QoCdjXUlg&feature=g-upl&context=G2e6efafAUAAAAAAAAAA]

Για μία ώρα, από τις 20.30 το βράδυ απόψε , έσβησαν τα φώτα σε χιλιάδες σπίτια και δημόσια σημεία στην Ελλάδα – μεταξύ τους και στον Παρθενώνα – στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης». Επρόκειτο για μια διεθνή δράση ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή, στην οποία συμμετείχαν εκατομμύρια πολίτες σε 150 χώρες.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων δε θα μπορούσε να μείνει απαθής σε αυτή την προσπάθεια, για τον λόγο αυτό έσβησε τμηματικά τα φώτα στην πόλη του Λουτρακίου αλλά και στην Περαχώρα  λίγο μετά τις 21:00.

Δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει αυτή η κίνηση του Δήμου, έχει αναφερθεί και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αφού το έφερε ο τέως Δήμαρχος Γ. Γκιώνης σα θέμα στην τοποθέτησή του, δε λέμε ότι η Δημοτική αρχή το ξέχασε, ούτε φέτος, αλλά ούτε και πέρσι. Απόδειξη η συμμετοχή του Δήμου.

Επειδή κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί δε βυθίστηκε στο σκοτάδι ολόκληρη η πόλη, η απάντηση είναι απλή. Σκοπός είναι η συμπαράταξη στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή. Η υπερβολή όμως θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα και να βλάψει αντί να βοηθήσει. Πόσα κακοποιά στοιχεία θα μπορούσαν να δράσουν ανενόχλητα στο σκοτάδι; Και παράλληλα μπορεί και να προκαλείτο και πανικός από την ολική συσκότιση.
Αυτή είναι μια δική μας εκτίμηση.

Δε χρειάζεται να αναφερθούμε στην ανάγκη της Οικολογικής ευαισθητοποίησης,είστε ενήμεροι, αλλά ας το πάρουμε και επιπλέον σαν μία αφορμή να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι, υπό το φως των κεριών και με περισσότερη περίσκεψη και ανθρώπινη επικοινωνία, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *