07/05/2024

Όχι δεν με πείραξε που χόρεψε ο Πατούλης ενώ καίγεται η Ελλάδα. Με πειράζει το ότι καίγεται η Ελλάδα

0

Κάπου στις 17 Ιουλίου ξεκίνησε φέτος να καίγεται η Ελλάδα και η αρχή έγινε στον δικό μας Δήμο και στην Αττική. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι θα είναι άλλη μια πυρκαγιά που θα κάψει δασικές εκτάσεις σκορπώντας θλίψη για το πράσινο που χάνεται για τα ζώα που απανθρακώνονται αλλά και για όσα ζώα επιβιώνουν και πλανιούνται  πεινασμένα, διψασμένα, άστεγα και χαμένα όπως οι αλεπούδες που βλέπουμε στο Λουτράκι να φτάνουν ανήμπορες κοντά στα σπίτια  αναζητώντας τροφή και νερό.
Δυστυχώς οι  φωτιές – πυρκαγιές φέτος απεδείχθησαν πιο ύπουλες και πολύ πιο καταστροφικές για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Μέχρι και δυο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους για να σβήσουν φωτιές που δεν ξέρουμε πως ανάβουν. Η κλιματική αλλαγή είναι μια βολική εξήγηση. Το τριήμερο πένθος πάλι είναι μια βολική πλερέζα που αποτελεί έναν ελάχιστο «φόρο τιμής» σε ένα παιγνίδι όπου η λέξη «τιμή» είναι διφορούμενη.
Σάλος έγινε με το ζεϊμπέκικο του Πατούλη ο οποιος έσπευσε να απολογηθεί τρομαγμένος μην τυχόν προκαλέσει δυσαρέσκεια που θα επηρεάσει την πολιτική εξέλιξη των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Τι να βγει και να εξηγήσει; Πιο εύκολο είναι να ζητήσει συγνώμη και να τελειώνει. Προσωπικά όμως δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να μας εξοργίζει ο χορός ενός πολιτικού άνδρα που γαλουχήθηκε πολιτικά να εκφράζεται κάπως έτσι και να κερδίζει την αγάπη και την ψήφο με την ανοιχτή καρδιά και τα ανοιχτά χέρια στον χορό; Έγινε μια εκδήλωση, τραγούδησε η Στανίση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  κανονικά και δεν ματαιώθηκε στην υποκρισία του πένθους. Εκεί λοιπόν χόρεψε ο Περιφερειάρχης Αττικής όπως χόρεψαν τόσοι και τόσοι.
Όχι δεν με πείραξε που χόρεψε ο Πατούλης ενώ καίγεται η Ελλάδα. Με πειράζει το ότι καίγεται η Ελλάδα. Το ότι νιώθω τελείως ανυπεράσπιστη και ανασφαλής στη χώρα μου. Με πειράζει που είναι τόσο εύκολο να εκραγεί μια στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών που θα έπρεπε κανονικά να τη φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού. Με πειράζει που ακόμα κι όταν γίνεται λόγος για εμπρησμό και συμφέροντα, δεν μπορούν να αποδωθούν ευθύνες παραδειγματικά στους ηθικούς αυτουργούς, όχι στους εμπρηστές που  είναι τα  εργαλειάκια τους.
Περιοχές που κάηκαν φέτος:

Οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2023 έλαβαν χώρα κυρίως μετά τις 17 Ιουλίου, μεταξύ άλλων στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, της Δυτικής Αττικής, της Αχαΐας, του Λουτρακίου, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Μαγνησίας, της Λαμίας, της Εύβοιας και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι φωτιές μέχρι τα τέλη Ιουλίου είχαν κάψει πάνω από 400.000 στρέμματα και οδήγησαν την εκκένωση χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών
Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο καίγεται και η Αρχαία Ολυμπία. Πάμε άλλη μια γύρα τριήμερο πένθος για να καθαρίσει η συνείδηση;  .

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *