24/04/2024

Όποιος χορεύει καλά είναι και καλός ομιλητής!

0

Όποιος χορεύει καλά είναι και καλός ομιλητής!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Όσο καλύτερος χορευτής είναι κάποιος, τόσο περισσότερη ευφράδεια λόγου έχει; Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες και το στηρίζουν με αποδείξεις από μια νέα μελέτη.

Σύμφωνα με όσα έδειξε η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό νευροεπιστήμης “Journal of Neuroscience”, η μουσική εκπαίδευση από την παιδική ηλικία μπορεί να έχει θετική επίδραση και σε άλλα πεδία, όπως η γλώσσα.

Και πώς εξηγείται αυτό; Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ο ρυθμός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της γλώσσας, άρα όσο πιο σωστά ανταποκρίνεται κανείς στον ρυθμό, τόσο βελτιώνει και τη γλωσσική δεξιότητά του.

Από τις έρευνες των επιστημόνων με νέους και εφήβους, αποδείχτηκε ότι όσοι είχαν καλύτερο “μουσικό αυτί” και σωστότερη ανταπόκριση στον ρυθμό, είχαν επίσης καλύτερη αντίδραση στους γλωσσικούς ήχους. Διαπιστώθηκε πως τα παιδιά που δυσκολεύονται να διαβάσουν, έχουν επίσης δυσκολία να συντονίσουν τις κινήσεις τους με τον ρυθμό της μουσικής. Φαίνεται πως τα στοιχεία εκείνα που είναι σημαντικά για την ανάγνωση, ενδυναμώνονται με τη μουσική εμπειρία.

Πηγή: news.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *