19/04/2024

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή με 155 “ναι”

0

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΧωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Η κυβέρνηση πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι», που είναι και οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας μετά την ένταξη του Νικήτα Κακλαμάνη στην ΚΟ της ΝΔ.

«Όχι» ψήφισαν 131 βουλευτές, ενώ «παρών» ψήφισαν 2 βουλευτές, ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Γεωργία Μάρκου, αμφότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Απόντες ήταν 12 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιώργος Νταβρής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο προφυλακισμένος Στάθης Μπούκουρας.

Σημειώνεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν μεταξύ των απόντων, έστειλαν επιστολή με την οποία γνωστοποιούσαν ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν «όχι». Καθότι, όμως, δεν ήταν σε επίσημη αποστολή της Βουλής, οι επιστολές τους απλά εκφράζουν πρόθεση ψήφου και καταχωρούνται στα πρακτικά χωρίς να προσμετρώνται στο τελικό αποτέλεσμα.

Σαμαράς: θα δικαιωθούν οι ελπίδες του ελληνικού λαού – Εκλογές το 2016

Οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός εξερχόμενος της Βουλής μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή.

«Η εμπιστοσύνη κι η εντολή που πήραμε απόψε δεν θα διαψευστούν. Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απόλυτα. Εκλογές το 2016» σημείωσε λακωνικά ο κ. Σαμαράς.

Τσίπρας μετά την ψηφορορία: Έρχονται εκλογές, το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον

«Για το επίπεδο της αντιπαράθεσης που επέλεξε ο πρωθυπουργός δεν έχω να κάνω κανενα σχόλιο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος της Βουλής μετά την ψηφοφορία.

«Για το αποτέλεσμα έχω να πω “άνθρακες ο θησαυρός”. Σήμερα η κυβέρνηση φανέρωσε την αδυναμία της να διευρύνει την επιρροή τόσο μέσα στο κοινοβούλιο όσο φυσικά και έξω από αυτό. Ο χρόνος της τελειώνει, το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *