18/04/2024

Φορολογία στις γενειάδες;

0

Επιβολή φόρου στο μούσι ζητάει 48χρονος Βρετανός κουρέας, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη μόδα των τελευταίων χρόνων που επιτάσσει πλούσιες γενειάδες.

Ο κουρέας αυτός είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας των κομμωτηρίων Άντονι Κέντ και με αφορμή την τάση για πυκνά μούσια αποφάσισε να κάνει μια έρευνα.

Στην έρευνά του αυτή βρήκε αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, ο βασιλιάς Ερρίκος ο όγδοος της Αγγλίας, πριν από περίπου 500 χρόνια, είχε επιβάλει φόρο σε όσους είχαν γένια.

«Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι τα μούσια είναι στη μόδα περισσότερο ποτέ, συνεπώς η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει πώς να επωφεληθεί από αυτή την αυξανόμενη τάση», δήλωσε ο ίδιος.

Μάλιστα όπως ο ίδιος προσθέτει, το κράτος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα έσοδα προκειμένου να καλύψει τα εθνικά δημοσιονομικά ελλείμματα που έχει.

O κουρέας προτείνει το μούσι του καθενός να φορολογείται βάση του μήκους του.

Σύμφωνα με την πρότασή του οι ελαφρώς αξύριστοι θα πρέπει να καταβάλλουν ετησίως το ποσό των 63 ευρώ, ενώ οι πλουσιότερες γενειάδες θα πρέπει να φορολογούνται με 125 ευρώ.

Μπορεί η πρόταση του Βρετανού κουρέα να φαίνεται αλλόκοτη, στοχεύει όμως στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, αναφορικά με τη φορολογία που έχει επιβληθεί στα κομμωτήρια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *