19/04/2024

Φίλης: Απαγορεύονται οι “πριγκίπισσες” και τα “βασιλόπουλα”

0

Σε λίγο θα απαγορευθούν και τα παραμύθια…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Οδηγό συμπεριφορά του καλού μαθητή που φέρει τον τίτλο “Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού” επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τον “Αντ1” ο οδηγός περιλαμβάνει τη θέσπιση “Συμβολαίου Τιμής” που θα πρέπει να υπογράφουν τα παιδιά στο σχολείο.
Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς για τα παιδιά πρώτης, δευτέρας και τρίτης Δημοτικού και οι ίδιοι οι μαθητές για τις μεγαλύτερες τάξεις θα υπογράφουν ένα “Συμβόλαιο” στο οποίο θα αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους και δεν επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο αλλά θα τον υπερασπισθώ από επιθέσεις”.
Από τον Κώδικα απουσιάζει, σύμφωνα με το “protothema.gr” οποιαδήποτε αναφορά σε εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, κάτι που συνάδει με την κατάργηση προσευχών, παρελάσεων και άλλων στοιχείων της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ήταν γνωστή έως σήμερα. Επίσης, στον Κώδικα υπογραμμίζεται ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν και βεβαίως να προσφωνούν αναλόγως τα παιδιά τους ως “πριγκίπισσες” ή “βασιλόπουλα”.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *