Υπεξαίρεση μεγάλου ποσού από το Υπουργείο Εξωτερικών

0

Υπεξαίρεση μεγάλου ποσού από το Υπουργείο Εξωτερικών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στο φως υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλου ποσού από το υπουργείο Εξωτερικών

Υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού σε βάρος του δημοσίου διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεκπεραίωσης και Διπλωματικού Ταχυδρομείου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συνελήφθη 53χρονος υπάλληλος του υπουργείου, ο οποίος φέρεται να υπεξαίρεσε 466.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, για ενδείξεις υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο προοριζόταν για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Ο εν λόγω υπάλληλος, ως υπόλογος και διαχειριστής συγκεκριμένου Τμήματος, είχε την ευθύνη φύλαξης σε χρηματοκιβώτιο διαφόρων «αξιών» και χρηματικών ποσών, για την κάλυψη αναγκών ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών-υπουργείων και πρεσβειών.

Το τελευταίο διάστημα, καθώς ο υπάλληλος με διάφορες μεθοδεύσεις δεν παρέδιδε οφειλόμενες «αξίες» συνολικού χρηματικού ποσού 153.311 ευρώ, καθώς και φακέλους με τη μισθοδοσία προσωπικού ελληνικών πρεσβειών, συστήθηκε υπηρεσιακή επιτροπή για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου.

Από την έρευνα στο εσωτερικό του διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 52 περιπτώσεις «αξιών» από τις οποίες είχαν υπεξαιρεθεί συνολικά 466.194,87 ευρώ.

Στις περιπτώσεις αυτές, είτε έλλειπε παντελώς ο σχετικός φάκελος και υπήρχε μόνο το συνοδευτικό έγγραφο, είτε υπήρχε ο φάκελος αποσφραγισμένος, με σπασμένη τη σφραγίδα από βουλοκέρι, ενώ από το εσωτερικό του έλλειπε το σύνολο ή μεγάλο μέρος του χρηματικού ποσού που περιείχε.

Σε έρευνες στο σπίτι του 53χρονου καθώς και στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι που κατείχε παράνομα, μία επιταγή αξίας 1.513,17 ευρώ σκισμένη σε κομμάτια, πλάκες από βουλοκέρι για τη σφράγιση φακέλων ή δεμάτων πολλές εκ των οποίων έφεραν ενδείξεις πρόσφατης χρήσης, 4 φάκελοι «αξιών» που φέρουν προφανώς αλλοιωμένες σφραγίδες με βουλοκέρι, οι αποσφραγισμένοι φάκελοι που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο, 2 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ξενοδοχείων, υπηρεσιακό έγγραφο, πρωτόκολλο «παράδοσης-παραλαβής, αξιών-κλειδιών κλπ, μία απόδειξη είσπραξης κερδών από τυχερό παιχνίδι, 12 αποδείξεις τυχερών παιχνιδιών και πλήθος λαχείων.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: tanea.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *