20/04/2024

ΤΡΑΓΙΚΟ ! Τροχαίο ατύχημα απελευθέρωσε μελίσσια και πέθανε από τα τσιμπήματα ψαράς

0

Ένα  τροχαίο ατύχημα στις 4:30 τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Αμαρύνθου, στην Εύβοια, είχε σαν συνέπεια να ξεψυχήσει απο αλλεργικό σοκ ένας ανυποψίαστος ψαράς.

Συγκεκριμένα, διερχόμενο αυτοκίνητο που κινούνταν προς την Ερέτρια βγήκε κάτω από αδιευκρίνιστες εκτός πορείας και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο μελισσοκομικό φορτηγό, το οποίο ήταν φορτωμένο με δεκάδες κυψέλες.  Από το τροχαίο τραυματίστηκε ελαφρά ο 30χρονος οδηγός και η ηλικίας 22 ετών συνοδηγός, όμως σμήνη μελισσών απελευθερώθηκαν στην γύρω περιοχή.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν στη παραλία και ψάρευε ένας 74χρονος άνδρας, ο άτυχος  Θανάσης Λαγός, ο οποίος δέχτηκε πολλά τσιμπήματα και παρότι διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, εκεί απλά  διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο άτυχος ψαράς  φέρεται να υπέστη ισχυρό αλλεργικό σοκ από τα τσιμπήματα των μελισσών, αλλά θα γίνει και ιατροδικαστική εξέταση. Ο άνθρωπος μπορεί πάντως να πεθάνει και χωρίς να είναι αλλεργικός, οταν τα τσιμπήματα είναι πολλά. Οι ειδικοι εκτιμούν ότι η θανατηφόρα ποσότητα είναι 19 τσιμπήματα ανά kg του σωματικού μας βάρους.

Καθώς το δηλητήριο εισέρχεται στον οργανισμό μας απο το κυκλοφορικό σύστημα, ενεργοποιείτε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και απελευθερώνονται ανοσοσφαιρίνες. Το τσίμπημα της μέλισσας μπορεί να προκαλέσει  τοπική αλλά  και συστημική αντίδραση. Συνήθως προκαλεί πρήξιμο, πόνο, κάψιμο και φαγούρα, ναυτία, αλλά και σοκ ή και θάνατο. Ένας άνθρωπος 70 kg μπορεί να πεθάνει αν δεχτεί 1300 τσιμπήματα. Ενας αλλεργικός μπορεί να πεθάνει και από ένα, γι’  αυτό και όσοι έχουν αλλεργία πάντα μεταφέρουν μαζί τους μια ένεση-αντίδοτο ή και δύο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *