18/05/2024

Το Taste of Loutraki στο Isla Brown Corinthia [photos]

0

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το Το Taste of Loutraki με την έναρξη του Φεστιβάλ γαστονομίας στο Isla Brown Corinthia με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και δελεαστικές γευστικές προτάσεις, παρουσία εξειδικευμένων δημοσιογράφων και με την εκπροσώπηση των φορέων που το διοργανώνουν. Επισκεφθείτε μας σε λίγο για το βίντεο.


Taste of Loutraki – THE CORINTHIAN FOOD FESTIVAL

TO ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 Ιουνίου Στο Wyndham Loutraki Poseidon Resort» (αποκλειστικά για τα φιλοξενούμενα ΜΜΕ)

11:00 με 13:00 “Wine & Food Pairing” στο «Wyndham Loutraki Poseidon Resort» και συγκεκριμένα στο «TRIAINA Ouzeri Restaurant».

O Chef Γιάννης Μπρατσολιάς θα επιμεληθεί την εκδήλωση, παρουσιάζοντας οίνους από την Νεμέα και την Αρχαία Κόρινθο:

1) Lexis K, Κυδωνίτσα Αμπελώνες Ζαχαριά 2021, Κυδωνίτσα Λευκό ξηρό (Νεμέας)

2) Viognier Cuvee Larsinos Σκούρας 2021, Viognier Λευκό ξηρό (Κορινθίας)

3) Gaia 14-18 h 2021 Αγιωργίτικο, Ροζέ ξηρό (Νεμέας)

4) Μυθικός Ποταμός Γκόφα 2021, Αγιωργίτικο 85% –Syrah15%,Ροζέ off dry, (Νεμέας)

5) Σπάνιες Γαίες, «Γαλάρι» 2020 Στροφιλιά (Νεμέας) Αγιωργίτικο, Petit Verdot, Tannat, Αρχαία Νεμέα – Ερυθρό Ξηρό

6) Παπαϊωάννου Παλαιά κλήματα 2015 Π.Ο.Π. Νεμέας Αγιωργίτικο – Ερυθρό Ξηρό

7) Οινοποιείο Αϊβαλή Τέσσερα 2019 (Νεμέας) Αγιωργίτικο – Ερυθρό Ξηρό

8) Νεράιδες Μπαραφάκα 2019 κόκκινο Semi- Sweet(Νεμέας) Aγιωργίτικο

Ο Sommelier Γεώργιος Κάπος θα επιμεληθεί την εκδήλωση, παρουσιάζοντας Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων:

Carpaccio γαρίδας κοιλάδας, με εσπεριδοειδή, λάδι πιπεριάς, avocado, φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι, φύτρες από ύσσωπο

Μπουτάκι φασιανού, γρασαρισμένο με σιρόπι από σφενδάμι, φρέσκα μυρωδικά και φιστίκι Αιγίνης

Ανθός κολοκυθιού γεμιστός με τυριά και τοπικά αλλαντικά με κρέμα φάβας Φενεού αρωματισμένη με εσπεριδοειδή

Ραβιόλι γεμιστό με μελιτζάνα Κορινθίας και τοπικά τυριά, μαρμελάδα τομάτας αρωματισμένη με ρούμι και σταφίδες

Πανσέτα καραμελωμένη με μους μήλου

Κοτόπουλο από τοπικό παραγωγό κορινθίας με τραγανή κρούστα από μυρωδικά και πικάντικη sauce από πιπεριά

Μπαρμπούνι Κορίνθου με κατσικίσιο τυρί, gel παντζάρι και λάδι σκόρδου

Mini Paris Brest με γέμιση γαλακτομπούρεκου και πραλίνα από φουντούκια με crumple και γλάσο από φιστίκι Αιγίνης

To Taste of Loutraki, Corinthian Food Festival, διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, το Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου,

«Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και το Επιμελητήριο Κορινθίας. Τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας. Την οργάνωση του Φεστιβάλ υλοποιεί η εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand”, με την ευγενική χορηγία της BROWN HOTELS και του RAMADA & WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *