02/05/2024

Το 60% των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξέρει από κομπιούτερ

1

Το 60% των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξέρει από κομπιούτερ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Χαμηλών προσόντων και χωρίς έστω τις απλές γνώσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι!!!!

Συγκεκριμένα από τους 607.516 εργαζόμενους σχεδόν οι πέντε στους δέκα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ παράλληλα μόλις το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Να σημειωθεί ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι με υψηλά προσόντα είναι ακόμη πιο λίγοι από τους απόφοιτους πανεπιστημίου, καθώς από το σύνολο των εργαζομένων μόλις το 9,2% είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (55.825 εργαζόμενοι) και το 3,4% κάτοχος διδακτορικού (20.762).

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, καθώς οι 6 στους δέκα δεν έχουν γνώσεις επεξεργασίας κειμένου και δεν μπορούν ούτε να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μόλις το 35,3% μπορεί να στείλει ένα e mail. Βέβαια, σε αυτή την έρευνα πρέπει να προσμετρηθεί πως άμεση απαίτηση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή υπάρχει στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να ανατρέψει την εικόνα αυτή,  με την πρόσληψη 15.000 νέων υπαλλήλων στη θέση όσων απολυθούν έως τα τέλη του 2014, βάσει της σχετικής μνημονιακής δέσμευσης.

Πηγή: Τα Νέα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Το 60% των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξέρει από κομπιούτερ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *