04/05/2024

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα της ΕΡΤ μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

0

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα της ΕΡΤ μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μετά τις δραματικές εξελίξεις με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, φαίνεται πως τελικά η κυβέρνηση συνεχίζει και έχει συμφωνηθεί ένα πρώτο σχέδιο για την ΕΡΤ από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του έχει συμφωνηθεί τουλάχιστον με τον κ. Βενιζέλο ένα αρχικό σχέδιο προκειμένου όπως τόνισε να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως ο διαχειριστής δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών θα προσλάμβανε με τρίμηνες συμβάσεις όλους εκείνους από τους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ που ήταν απαραίτητοι για να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι συχνότητες.

‘Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς έμενε να διευκρινιστεί πόσοι θα ήταν αυτοί που θα προσλαμβάνονταν από τους απολυμένους της ΕΡΤ με τρίμηνες συμβάσεις για να σημειώσει πως είχε συμφωνήσει τελικά να είναι 2.000 εργαζόμενοι.

Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο θεσμικό Πλαίσιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθεί το νέο οργανωτικό σχήμα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα επεξεργαζόταν Επιτροπή Προσωπικοτήτων κύρους και με τεχνικό σύμβουλο ξένο φορέα όπως είναι το ΒΒC.

Πηγή: Newsit.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *