19/04/2024

Το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue [Photos]

0

Η Valentina Sampaio θα σε κάνει να χαζέψεις

Το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue

Η Vogue Paris πρόκειται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά ένα διεμφυλικό μοντέλο στο εξώφυλλο του επόμενου τεύχους της. Η Βραζιλιάνα Valentina Sampaio έχει πάνω από 32.000 ακόλουθους στο Instagram.

Η διευθύντρια του περιοδικού, Emmanuelle Alt, δήλωσε ότι «έχει ομορφιά αρκετή για να εντυπωσιάσει στο εξώφυλλο της Vogue».

Το γαλλικό περιοδικό μόδας κυκλοφορεί από το 1920 και έχει φιλοξενήσει πλήθος διάσημων μοντέλων στα εξώφυλλά του, όπως τις Gigi Hadid, Kendall Jenner και Kate Moss.

Στο editorial του επόμενου τεύχους η Emmanuelle Alt γράφει ότι το διεμφυλικό μοντέλο είναι «απόλυτα ίσο» με οποιαδήποτε γυναίκα-πρότυπο στη μόδα.

«Με εξαίρεση μια μικρή λεπτομέρεια, η Valentina, η μοιραία γυναίκα, γεννήθηκε αγόρι. Είναι μια λεπτομέρεια που κάποιος θα προτιμούσε να μην αναφέρεται… αλλά η Valentina είναι στο εξώφυλλο του επόμενου μήνα, όχι μόνο για την εμφάνιση και την λαμπερή προσωπικότητά της, αλλά επειδή ενσαρκώνει την προσπάθεια πολλών να αναγνωριστούν και να μην αντιμετωπίζονται σαν κάτι Άλλο», πρόσθεσε.

Παρόλο που αυτή είναι η πρώτη φορά για τη γαλλική Vogue, άλλα περιοδικά έχουν παρουσιάσει  trans μοντέλα στα εξώφυλλά τους παλαιότερα. Η Valentina Sampaio ήταν στο εξώφυλλο του Elle στη Βραζιλία τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ το επίσης trans μοντέλο Hari Nef εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του αγγλικού Elle.

Αλλά η Emmanuelle Alt ισχυρίζεται ότι είναι κάτι στο οποίο το περιοδικό της συμμετέχει περήφανα.

«Μόνο όταν ένα διεμφυλικό άτομο ποζάρει στο εξώφυλλο ενός περιοδικού μόδας και δεν χρειάζεται να γραφτεί ειδικό editorial για το θέμα, θα ξέρουμε ότι έχουμε νικήσει σε αυτό τον αγώνα», σχολίασε.

 

Πηγή: athensvoice.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *